AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 19.5.2017

VPS:n Morrissey lisäsi JJK:n tuskaa (JJK-VPS 1-4)

VPS:n Morrissey lisäsi JJK:n tuskaa (JJK-VPS 1-4)

JJK juuttui entistä tiukemmin Veikkausliigan hännille, kun VPS voitti jyväskyläläiset Harjun stadionilla 4-1 (1-1).

Ottelu sai isäntien kannalta hyvin synkän alun kun jo 8.minuutilla vierasjoukkue rokotti ottelun ensimmäisestä kunnon maalipaikasta. VPS pääsi pallonriistoon vaarallisella alueella ja Juho Lähde syötti pallon Steven Morrisseylle avopaikkaan, josta tämä ei erehtynyt.

JJK ei antanut kuitenkaan varhaisen takaiskun lannistaa ja puoliaika oli lopulta melko tasainen. Maalin jälkeen todelliset vaaranpaikat olivat kortilla – JJK pystyi pitämään palloa, mutta VPS puolestaan pystyi pitämään isäntien lähentelyt hyvin kontrollissa ja Kettupaitojen oli vaikea löytää tietään VPS:n rangaistusalueelle. Ratkaisevat, viimeiset syötöt katkottiin hyvällä prosentilla ja maalivahti Marko Meeritsin tehtäväksi jäi lähinnä poimia keskityksiä.

Kymmenisen minuuttia ennen taukoa JJK sai kuitenkin mainion paikan, kun Mikko Manninen löysi syötöllään hyvin puolustajien välistä maalille nousseen Elias Ahteen. Ahde ajautui kuitenkin lopulta varsin pieneen kulmaan ja puolustajat ehtivät peittämään.

VPS ei kuitenkaan ehtinyt tilanteen jälkeen saada kunnolla peliään käyntiin, kun palloa kaivettiin jo vierasjoukkueen maalista. Markus Jürgensonin palautus alaspäin puolustuksen oikealta laidalta oli hankala, eikä Meerits saanut sitä otettua haltuun tai ohjattua yli maalin vaan ohjasi sen epäonnekseen omaan maaliin.

Vielä puoliajan loppuminuuteilla VPS:llä oli paikat johtomaaliin – ensin kettupaitojen alakerrassa meinasi puolestaan käydä kylmät, kun maaliltaan ulos tullut Teppo Marttinen ei saanut palloa haltuun puolustajien keskellä. Seurauksena oli kuitenkin vain maalipotku, kun vieraiden viimeistely-yritys päätyi maalin katolle. Hetken kuluttua taas Morrissey pääsi JJK:n kulmapotkun jälkeen karkaamaan vaaralliseen vastaiskuun ja oli jo nokikkain Marttisen kanssa – kettuvahti veti kuitenkin pidemmän korren ja torjui tilanteen komeasti kulmapotkuksi.

Toisella puoliajalla peli aaltoili päästä päähän ja puolittaisia tilanteita nähtiin molemmissa päissä. Kumpikaan maalivahdeista ei kuitenkaan joutunut venymään, vaan puolustukset katkoivat hyökkäykset jo aiemmin.

Ottelun käännekohta nähtiin lopulta 69.minuutilla, kun toppari Felix Gustavsson sai ottelun toisen varoituksensa ja joutui suihkuun ennen aikojaan. JJK sai pelin kuitenin pidettyä kymmenisen minuuttia varsin tasaisena eikä VPS:n miesylivoima kentällä juurikaan näkynyt.

81.minuutilla Andre Clennon kuitenkin sai pallon JJK:n maalin edustalla, kääntyi ja lirutti pallon kotijoukkueen kannalta tuskallisen hitaasti verkon perukoille. Vajaamiehinen JJK ei toipunut takaiskusta, vaan loppuminuuttien aikana Morrissey vielä täydensi hattutemppunsa iskemällä kaksi maalia ja kaunistelemalla loppulukemiksi 1-4.RoPS-JJK Rovaniemen keskuskentällä keskiviikkona 24.5. kello 18.30 ja VPS-Ilves Elisa Stadionilla keskiviikkona 24.5. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia