AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 4.5.2017

FC Lahden Kärkkäinen: "Henkilökohtaisestikin pitää onnistua"

FC Lahden Kärkkäinen: "Henkilökohtaisestikin pitää onnistua"

Kärkkäinen pyryssä viime lauantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Puolustuspään 30-vuotias monitoimimies Pyry Kärkkäinen on pelannut Veikkausliigassa yhtä jaksoisesti vuodesta 2005 edustaen vuorollaan niin FC Lahtea, Kuopion Palloseuraa kuin HJK:takin.

Tällä kaudella Kärkkäinen oli sivussa FC Lahden ensimmäiset kaksi ottelua. Vierasottelut SJK:ta ja Ilvestä vastaan päättyivät 1-1 –tasapeleihin.

- Siinä tuli keväällä FC Infonettiä vastaan pieni murtuma jalkapöytään. Ihan mitätön, mutta piti pitää sen takia kipsiä kuusi viikkoa, Kärkkäinen kertoo FC Lahden sivuilla

HIFKiä vastaan pelatussa vierasottelussa Kärkkäinen teki paluun viheriölle, kun hänet vaihdettiin kentälle puoliajalla Loorents Hertsin tilalle. Peli päättyi makeaan 2-1 vierasvoittoon Mikko Kuninkaan iskemän loppuhetkien maalin turvin.

Kärkkäistä on monipuolisuutensa takia totuttu näkemään niin puolustuslinjassa kuin keskikentällä puolustavassa roolissa. Kannattajien keskuudessa häntä on ajoittain kovaan ääneen toivottu keskikentälle. HIFK-pelissä hän pelasi keskikentällä. Mies itse viihtyy paikalla kuin paikalla.

- Se riippuu täysin miten muut ovat kunnossa. Ei sen suhteen ole hirveen väliä, molempia tykkään pelata. Jos keskikentällä pääsee hyvää puolustavaa roolia pelaamaan ja käyttämään omia vahvuuksia niin se on kivaa, Kärkkäinen tuumaa.

Kärkkäinen tiedostaa oman roolinsa ja vaatii itseltään tällä kaudella paljon.

- Taas on suhteellisen nuori jengi, onneksi on saatu muutamia kokeneempia pelaajia. Paljon riippuu terveystilanteesta, pysyykö esimerkiksi ykkösveskari kunnossa. Henkilökohtaisestikin pitää onnistua. Kokeneena pelaajana pitää saada onnistunut kausi, niin sekin auttaisi paljon, Kärkkäinen sanoo.

Kärkkäisen koko haastattelu on luettavissa täältä.


FC Lahti-SJK Lahden stadionilla lauantaina 6.5. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia