AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 24.4.2017

HIFK:n Sihvola: ”Pelituntumani alkaa olla entisensä”

HIFK:n Sihvola: ”Pelituntumani alkaa olla entisensä”

Kuva: Juha Tamminen

HIFK:n liigakausi on käynnistynyt kahdella maalittomalla tasapelillä PS Kemiä sekä JJK:ta vastaan. Maanantaina HIFK kohtaa kauden toisessa kotiottelussaan FC Lahden Telia 5G-Areenalla kello 18.30 pelattavassa ottelussa.

JJK:ta vastaan pelaajauransa 200. liigaottelun pelannut HIFK-hyökkääjä Pekka Sihvola on pelannut kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa täydet peliminuutit IFK:n hyökkäyksessä. Vaikka tehtyjä maaleja ei vielä ole syntynyt niin kokenut hyökkääjä on kuitenkin luottavaisena ennen FC Lahti-ottelua.

– Pelaamisemme on jo paljon parempaa kuin talvella. Perustaso on kohdillaan, mutta maalit puuttuvat. Meillä on ollut riittävästi maalipaikkoja kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Jos saisimme tehtyä ensimmäisen maalin ensimmäisen puoliajan paikoista niin pelin luonne voisi muuttua täysin, Sihvola kommentoi.

– Molemmat ottelut ovat olleet samantyyppisiä. Hieman on mennyt väkisinpuskemiseksi, mutta en todellakaan ole vielä huolissani. Media on pitänyt PS Kemiä ja JJK:ta meidän päävastustajina, mutta kaikki joukkueet ovat voitettavissa tässä sarjassa. Se on tullut todistettua aikaisemminkin.

Sihvola pelasi ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella vasta 17. maaliskuuta, kun HIFK kohtasi Ykkösessä pelaavan GrIFK:n harjoitusottelussa. Sihvola huilasi viime syksyn ja hänen jalkateränsä operoitiin ennen joulua. Alkuvuoden kevyesti harjoitellut hyökkääjä on kuitenkin pikkuhiljaa päässyt kohti parasta pelikuntoaan. Edellisessä ottelussa JJK:ta vastaan hän sai luotua itselleen kolme erinomaista maalipaikkaa.

– Olin puoli vuotta sivussa ja olen itse itselleni pahin kriitikko. Näkisin, että olen sillä tavalla toipunut pelikuntoon, että olen päässyt jokaisessa pelaamassani ottelussa maalipaikoille. Kun saan naulattua paikoista sisään, niin se näkyy heti tulostaululla. Pelituntuma alkaa olla entisensä. Sain toipuessani riittävästi pallotreenejä alle, jonka lisäksi sain rauhassa rakentaa oman fysiikan kuntoon. On todella kliffaa pelata taas, Sihvola kertoo.


HIFK - FC Lahti maanantaina 24.4. kello 18.30 Telia 5G-Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia