AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.15 // 10.4.2017

HJK:lle kauden toinen voitto (HJK-KuPS 2-0)

HJK:lle kauden toinen voitto (HJK-KuPS 2-0)

Kuva: Juha Tamminen

HJK voitti maanantain ainoassa Veikkausliigan ottelussa KuPS:n Telia 5G-Areenalla 2-0 (1-0)-lukemin.

Heti alusta kävi selväksi, ettei Telia 5G-areenalla tulla näkemään VPS-kamppailun kaltaista tulosta (5-0). Vierailija KuPS aloitti Klubin ohella vahvasti, ja peli eteni tasaisissa merkeissä.

Ensimmäisen puolen tunnin aikana Klubi loi paremmat vetopaikat, mutta KuPS-vahti Otso Virtanen oli tilanteissa hyvin hereillä.

35. minuutin kohdalla Klubin työ kuitenkin palkittiin. Alfredo Morelos murtautui boksiin, jossa kolumbialainen vedettiin nurin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Pallon taakse astellut Akseli Pelvas upotti kauden toisen osumansa varmuudella verkkoon.

Toinen nelivitonen alkoi Klubin vahvalla hallinnalla. Vain parin minuutin pelin jälkeen Morelos pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta tällä kertaa kolumbialaisen kuti painui ohi maalin. Heti perään sama mies tarjoili Atomille tekopaikan, mutta japanilainen ei saanut palloon kunnon osumaa.

Väkevän startin jälkeen ottelu seesteytyi. Vasta 67. minuutin kohdalla syntyi seuraava tekopaikka. Siitä vastasi vierasjoukkue KuPS, jonka liukas kärki Gbolahan Salami pelattiin nokikkain Thomas Dähnen kanssa. Klubi-veskari venytti itsensä kuitenkin loistavasti pallon tielle.

Kun peliä oli takana 74 minuuttia, iski Klubi kesken vieraiden painostuksen. Moshtagh Yaghoubi pelasi pallon Atomille vauhtiin, joka vapautti linjan taakse spurttaavan Morelosin läpiajoon. "Buffalo" upotti pallon tarkasti ohi Virtasen. Osuma oli kolumbialaisen Veikkausliigakauden toinen.

Vieraiden etsikkoaika meni ohi Klubin iskiessä toisen osuman. Sen jälkeen KuPS ei saanut enää todellista painetta tai kirivaihdetta aikaiseksi.


IFK Mariehamn - HJK lauantaina 15.4. kello 16.00 Wiklöf Holding Arenalla ja KuPS - FC Inter maanantaina 17.4. kello 16.00 Savon Sanomat Areenalla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia