AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.08 // 20.2.2017

Boström: ”Olen kiitollinen, että SJK otti yhteyttä"

Boström: ”Olen kiitollinen, että SJK otti yhteyttä"

Sixten Boström valmensi Veikkausliigassa viimeksi HJK:ta. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK esitteli maanantaina medialle uuden päävalmentajansa Sixten Boströmin.

Sixten Boströmin sopimus SJK:n kanssa kattaa kauden 2017.

- Asiat muuttuvat hyvin nopeasti. Hyvin nopeasti tehtiin ratkaisuja ja päätöksiä. Olen erittäin tyytyväinen ja kiitollinen, että SJK otti yhteyttä. SJK kuuluu Suomen suuriin seuroihin. Tulokset viime vuosilta sen kertovat, Boström kehuu.

Ennen SJK:ta hän toimi USA:n ja Kanadan pääsarjassa eli MLS:ssä pelaavan Columbus Crew'n apuvalmentajana. "Siku" on toiminut Örebro SK:n päävalmentajana Ruotsin pääsarja Allsvenskanissa ja Suomessa muun muassa HJK:n ja FF Jaron Veikkausliigajoukkueissa. Hän on toiminut lisäksi Suomen maajoukkueen kansainvälisissä tarkkailutehtävissä sekä Palloliiton koulutuspäällikkönä.

- Tiedän, että täällä on tehty pitkään hyvää työtä sekä taustalla organisaatiossa että esimerkkinä tämä stadion ja halli. Tiedän, että joukkue ja pelaajat ovat hyvässä kunnossa ja heitä on kehitetty tässä vuosien mittaan, Boström jatkaa.

Helsingissä syntynyt 53-vuotias Boström on yksi kansainvälisesti kokeneimpia suomalaisvalmentajia ja hän on toiminut valmentajana vuodesta 1993. Valmennusura alkoi juniorivalmentajana, jota ennen hän oli ammattilaisjalkapalloilija ja pelasi myös Suomen maajoukkueessa.

Pelaajaurallaan Boström voitti neljä Suomen mestaruutta, kaksi Singaporen mestaruutta sekä yhden Suomen Cupin. Valmentajana hänellä on yksi Suomen mestaruus HJK:n peräsimessä kaudelta 2013, MLS:n hopeamitali kaudelta 2015 ja pronssia Ruotsista kaudelta 2010.

Boströmin taustoista voit lukea tarkemmin SJK:n verkkosivuilta.

Lisää uutisia