AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 10.2.2017

​Virolaisväriä VPS-puolustukseen – "rakastuin ensisilmäyksellä"

​Virolaisväriä VPS-puolustukseen – "rakastuin ensisilmäyksellä"

VPS uutisoi perjantaina Pyry Soirin lähdöstä ulkomaille. Sen lisäksi tapahtuu liikennettä myös sisäänpäin, nimittäin VPS on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen Markus Jürgensonin kanssa.

Jürgenson, 29, on virolaisen Tammekan kasvatti ja sen lisäksi hän on edustanut TVMK:ta ja viimeisimpänä FC Floraa. Florassa hän on pelannut vuodesta 2008 lähtien. Jürgenson on voittanut kolme Viron mestaruutta, kaksi hopeaa ja kaksi pronssia. Viron Cup-voittoja tililtä löytyy neljä.

Kyseessä on kokenut laitapuolustaja, joka on edustanut myös Viron nuorisomaajoukkueita ja A-maajoukkuetta. 180-senttinen pelaaja oli aiemmin VPS:n testissä ja pelasi Umeå FC:tä vastaan harjoitusottelun, jossa hän syötti Steven Morrisseyn tekemän voitto-osuman.

Jürgenson oli yhtä hymyä Vaasan Palloseuran lehdistötilaisuudessa. Kommentit tuoreesta sopimuksesta olivat ilahtuneita. Kyseessä on kokeneelle puolustajalle ensimmäinen sopimus ulkomailla.

– Olen onnellinen. Täytyy sanoa, että olen onnellinen etenkin siitä, että tein ensimmäisen sopimukseni Viron ulkopuolelle juuri Vaasan Palloseuran kanssa, Jürgenson jutteli.

Syksyllä 30 vuotta täyttävä Jürgenson vakuutti testijaksollaan ja treenipelissä Umeå FC:tä vastaan – ja vakuuttui itsekin.

– Kuulin etukäteen jo hyviä asioita ystäviltäni ja agentiltani. Kun saavuin testijaksolle, yllätyin silti positiivisesti seuran toimintatavoista, olosuhteista ja treeneistä. Voisi sanoa, että rakastuin ensisilmäyksellä, Jürgenson kehaisi.

Lisää uutisia