AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 8.2.2017

HIFK ja Kim Raimi sopimukseen

HIFK ja Kim Raimi sopimukseen

Kim Raimi siirtyy Helsinkiin PK-35 Vantaan riveistä. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK ja keskuspuolustaja Kim Raimi ovat allekirjoittaneet kauden 2017 kattavan pelaajasopimuksen. Lisäksi sopimuksessa on optio seuraavasta kaudesta.

31-vuotias Kim Raimi pelasi viime kaudella PK-35 Vantaassa 10 liigaottelua. Aikuistasolla Raimi on edustanut PK-35 Vantaan lisäksi vain FC Viikinkejä, jonka riveissä hän teki debyyttinsä Veikkausliigassa kaudella 2007.

HIFK:ssa jo juniorivuosina pelannut Raimi on toiminut PK-35 Vantaan monivuotisena kapteenina ja hän tuo IFK:hon johtajuuden lisäksi kokemusta.

- Viime kausi PK:ssa oli henkisesti vaikea. Vaihtoehtoni olivat, että pelaan IFK:ssa tai sitten en pelaa ollenkaan. Minulla ei ollut sellaista palavaa halua lähteä pelaamaan liigaa vain liigan takia johonkin toiselle paikkakunnalle. IFK:ssa on minulle paljon entuudestaan tuttuja hyviä kavereita. Haluan kokea sen fiiliksen, mikä joukkueesta on välittynyt viime kaudet ulkopuolisille, Raimi kommentoi.

Raimi pyrkii auttamaan HIFK:n nuorempia pelaajia kasvamaan ja kehittymään entistä paremmiksi jalkapalloilijoiksi. Raimin mukaan yksi iso asia sopimuksen syntymisen kannalta oli se, että HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen vakuutti haluavansa topparin joukkueeseensa.

- Valmentaja todella halusi minut. Haluan pysyä kunnossa ja sen eteen pitää tehdä todella paljon töitä. Suurin tavoite itselleni on voittaa joukkueena ja yksilönä Stadin Kingien luottamus. Olen sitä mieltä, ettei se voi olla itsestäänselvyys, että he ovat aina pelaajien takana. Luottamus on ansaittava. Kun saamme hyvän tekemisen meiningin niin uskon, että yksilöt nousevat esiin, Raimi sanoo.

Tulevalla kaudella Raimi pääsee kokemaan pelaajana paljon hehkutetut Stadin paikallismatsit HJK:ta vastaan.

- Stadin derbyt ovat ainutlaatuisia tapahtumia Suomessa ja odotan niitä todella paljon. Ottelut HJK:ta vastaan tulevat varmasti olemaan sellaisia, jotka muistaa jalkapallouran jälkeen. En vielä halua liikaa miettiä niitä otteluita, sillä tässä on niin paljon asioita käsiteltävänä. Uskon kuitenkin, etten varmasti ole kokenut vastaavaa urani aikana.

Lisää uutisia