AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.45 // 11.11.2016

Mika Lahtinen lopettaa komean pelaajauransa

Mika Lahtinen lopettaa komean pelaajauransa

"Ladan" pelaajaura on paketissa. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves kertoo verkkosivuillaan, että hyökkääjä Mika Lahtinen ripustaa nappulakengät naulaan.

Lahtinen, 31, on Ilveksen oma kasvatti ja hänen jalkapallotaipale käynnistyi Ilves Futis-Liigan Hervannan joukkueessa vuonna 1990. Lahtinen pelasi pitkän ja hienon uransa aikana 221 ottelua Veikkausliigassa Tampere Unitedin, RoPS:n, JJK:n ja Ilveksen paidoissa.

Lahtinen myöntää, ettei uran lopettaminen ollut helppo päätös.

- Lopettamispäätös oli vaikea ratkaisu, mutta asioita kauden jälkeen mielessäni pyöriteltyä päädyin tähän ratkaisuun. 14 kautta miesten sarjoissa riitti minulle, eikä tästä miehestä olisi enää ollut uuden kauden läpiviemiseen. Haluan keskittyä yhteen hommaan täysillä ja siitäkin syystä ei enää tullut kysymykseen pelaamisen ja työn yhdistäminen, Lahtinen toteaa Ilveksen sivuilla.

- Kausi 2016 oli joukkueen osalta hieno ja ylitimme odotukset. Se tapa, miten pelasimme, oli erittäin positiivinen. Kauden toiseksi viimeisen pelin tauolla mestaruus oli vielä mahdollinen, joten se kertoo mielestäni hyvin kaudesta. Omalta osalta kausi meni loukkaantumisen takia penkin alle ja leikkaus oli lopulta ainoa vaihtoehto. Puolitehoilla kipujen kanssa hommasta ei tule mitään, Lahtinen jatkaa.

188-senttisellä hyökkääjällä on takana mittava ura ja paljon on tullut koettua. Mies jättääkin pelikentät varsin levollisin mielin ja kiittelee samalla muutamia tärkeimpiä pelikavereitaan.

- Olen erittäin tyytyväinen omaan uraani ja aika lailla maksimaalinen potentiaali tuli ulosmitattua. En ollut lahjakkain pelaaja, mutta aivan järkyttävällä tuntimäärällä raivasin tieni kansalliselle huipulle. Mitalit, Suomen Cupin voitto, kolme liiganousua ja lukuisat europelit sekä reissut ovat päällimmäisenä mielessä. Kaiken päälle Ilveksen paita päällä Veikkausliigassa pelaaminen Tammelassa oli paras mahdollinen lopetus uralle, Lahtinen toteaa.

- Pelaajista on jäänyt mieleen niin moni, että tarinaa riittäisi pitkäksi aikaa. Älytön määrä hienoja ihmisiä ja erilaisia persoonia. Kaven, Kuoppala, Sainio, Wiss, Hynynen, Hilander, Okkonen, Kokko… vain muutamia mainitakseni."

- Ilves on hiljalleen vakiinnuttamassa paikkansa liigakartalla ja potentiaalihan täällä on mieletön. Viime kausi oli jo hyvä osoitus siitä, mitä hyvällä työllä on mahdollista saavuttaa. Maltti pitää silti säilyttää, menestystä tulee varmasti. Onko sen aika jo ensi kaudella? Se on hyvä kysymys, mutta tähänastiset hankinnat ja jatkosopimukset ainakin kertovat, että myös ensi kaudella Tammelassa nähdään kovan tason liigajoukkue, jolla on onnistuessaan mahdollisuudet hyviin sijoituksiin, kommentoi Lahtinen.

Lisää uutisia