AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.44 // 3.11.2016

​Jani Lyyski kuukauden pelaajaksi

​Jani Lyyski kuukauden pelaajaksi

Jani Lyyski johdatti IFK Mariehamnin mestariksi. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan pelaajat ovat valinneet IFK Mariehamnin Jani Lyyskin Veikkausliigan lokakuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu IFK Mariehamnin valmennuskaksikko Peter Lundberg - Kari Virtanen.

Veikkausliigan lokakuun pelaajaksi on valittu IFK Mariehamnin keskuspuolustaja ja joukkueen kapteeni Jani Lyyski. Kokenut Lyyski johti joukkueensa lokakuun neljässä ottelussa kolmeen voittoon ja yhteen tasapeliin, mikä riitti viemään maarianhaminalaiset ensi kertaa Suomen mestaruuteen.

Kuukauden pelaajan valinnasta on päättänyt arvovaltaisin mahdollinen raati eli Veikkausliigan pelaajat itse. Veikkausliiga on kuullut pelaajien kannan yhteistyössä Jalkapallon Pelaajayhdistyksen kanssa.

Veikkausliigan lokakuun valmentajana palkitaan IFK Mariehamnin historialliseen mestaruuteen luotsannut parivaljakko Peter Lundberg - Kari Virtanen. IFK Mariehamnin paketti pysyi tiiviinä myös kauden päätöskierroksilla, ja joukkue otti ratkaisevat voittonsa täysin ansaitusti.

Veikkausliigan kuukauden joukkueeseen IFK Mariehamn sai kaiken kaikkiaan kolme pelaajaa, kaikki puolustuspäästä. Pronssimitaleille noussut SJK sai joukkueeseen vielä suuremman edustuksen peräti neljän pelaajaan voimin. VPS sai joukkueeseen kaksi pelaajaa ja HJK sekä KuPS kumpikin yhden pelaajan.

Veikkausliigan lokakuun joukkue (4-4-2):

Evgeny Kobozev (VPS)
Albin Granlund (IFK M) - Kristian Kojola (IFK M) - Jani Lyyski (IFK M) - Taye Taiwo (HJK)
Matej Hradecky (SJK) - Juho Lähde (VPS) - Mehmet Hetemaj (SJK) - Billy Ions (SJK)
Roope Riski (SJK) - Gbolahan Salami (KuPS)

Kuukauden pelaaja: Jani Lyyski (IFK M)
Kuukauden valmentaja: Peter Lundberg - Kari Virtanen (IFK M)

Lisää uutisia