AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 22.10.2016

Grönvitt-legendat joukolla paikalle – "Vuosisadan juhla"

Grönvitt-legendat joukolla paikalle – "Vuosisadan juhla"

Sebastian Wiklander juhlii Grönvittin nousukaudella 2004. (Kuva: Juha Tamminen)

IFK Mariehamn taistelee sunnuntaina historiallisesta mestaruudesta ja paikan päällä Wiklöf Holding Arenalla nähdään myös sankka joukko entisiä pelaajia.

Moni pelaaja on vuosien varrella jättänyt IFK Mariehamnin, mutta jotain jokaiselta on jäänyt pysyvästi Ahvenanmaalle. Siitä osoituksena on Grönvitt- legendojen suoranainen vyöry sunnuntain Ilves-otteluun.

Seuraa reilu vuosikymmen sitten Veikkausliigaan nostamassa olleet Sebastian Wiklander ja Erik Sandvärn saapuvat paikalle samoin kuin hiukan myöhemmin IFK:ta edustaneet Marcus Olofsson ja Mathias Wiklöf, joka tuo paikalle 12-henkisen ryhmän nykyisestä seurastaan Mullsjö IF:stä.

Wiklanderin matka kohti Ahvenanmaata on hyvä esimerkki siitä mitä IFK Mariehamn entisille pelaajilleen merkitsee. Logistiikka oli Wiklöfin osalta melkoisen haastavaa, mutta torstaina palaset loksahtivat kohdilleen.

- Lennän yksityiskoneella. Hienoa että tämä on nyt viimein selvä. En halua jättää väliin poikani 7-vuotispäiviä [lauantaina] ja koska asun Luulajassa, en ehtisi otteluun tavallista juna-laiva –reittiä. Nyt olen saanut asian kuitenkin järjestymään; lennän Arlandaan ja hyppään siellä pieneen yksityiskoneeseen, joka vie minut Maarianhaminaan sunnuntaina päivällä, Wiklander selvittää.

Kustannuksista ei nyt Wiklanderin mukaan välitetä, vaikka yksityiskone kuulostaa varsin hintavalta ratkaisulta.

- En itse asiassa tiedä kuinka paljon se tulee minulle maksamaan, mutta jos IFK vie kultaa, se on ilman muuta sen arvoista. Tästä tulee uskomattoman jännittävää ja odotan todella sunnuntaita.

- En mistään hinnasta halua olla tästä sivussa. Rakastan seuraa ja monia ihmisiä sen ympärillä. Nyt järjestämme vuosisadan juhlan, Wiklander julistaa.


IFK Mariehamn-Ilves sunnuntaina 23.10. kello 15 Wiklöf Holding Arenalla. Ottelu on mukana Nelosen Futiskierroksessa ja se esitetään kokonaisuudessaan suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Nya Åland
Lisää uutisia