AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 22.10.2016

Ennakko: IFK Mariehamn-Ilves

Ennakko: IFK Mariehamn-Ilves

Päätöskierroksen IFK Mariehamnin ja Ilveksen välisessä ottelussa on isot panokset, sillä kotijoukkue tavoittelee Suomen mestaruutta ja Ilves pääsyä Euroopan kentille.

IFK Mariehamnin kannalta asetelma on selkeä: voitto sinetöi mestaruuden ja tasapelilläkin ykkössija on mahdollinen - hopea Grönvittillä on jo varmasti taskussa. Ilveksellä on puolestaan vielä mahdollisuus sijoittua neljänneksi ja päästä sen myötä Euroopan-kentille tulevalla kaudella.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahteen otteeseen ja molemmilla kerroilla otteluissa on ollut samanlainen kaava – Ilves on vienyt peliä ja IFK Mariehamn käynyt tekemässä maalin tai pari. Huhtikuun lopussa Tammelassa saarelaiset voitti numeroin 0-1 (0-1) Anthony Clementin 30 metristä laukomalla unelmamaalilla. Heinäkuun puolivälissä Maarianhaminassa kotijoukkue oli parempi numeroin 3-1 (1-1) Ilveksen pelattua tuolloin kenties kauden parasta peliään vieraskentällä..

Ensimmäistä kauttaan IFK Mariehamnin päävalmentajan paikalla oleva Peter Lundberg on luotsannut joukkueen satumaisen upeaan kauteen. IFK Mariehamn oli Ilveksen ohella monien medioiden papereissa putoajan ja karsijan paikalla, mutta toisin on käynyt. Lundberg tietää myös Ilveksen vaarallisuuden.

- Ilves on hyvä joukkue, jolla on vahva keskikenttä. Toivon että pystymme osoittamaan olevamme kuitenkin hiukan yhtenäisempiä kentän kaikilla osa-alueilla ja pystymme imemään etua kotikentästä ja ottelun puitteista, Lundberg miettii.

- On selvää että tämä on sekä jännittävää että hauskaa yhtä aikaa.

Ilves kärsi maanantaina katkeran tappion HJK:lle, mutta päävalmentaja Jarkko Wissin mukaan nälkää löytyy vielä kauden päätöskamppailuun.

- Olemme treenanneet rauhallisesti tämän viikon ja toivuttu hiljalleen siitä maanantain HJK-tappiosta. Pelaajilla on edelleen työmoraali todella korkealla ja he ovat valmiita menemään vielä kerran täysillä, Wiss vakuuttaa.

- Tavoitteena on saalistaa IFK Maarianhaminan päänahka. He ovat ainoa joukkue, jota emme ole pystyneet tällä kaudella voittamaan. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin saarella on vähän vilpoista ja tuulista, mutta ei haittaa.

IFK Mariehamnilta on mitä todennäköisimmin sivussa reisivammasta kärsivä Anthony Dafaa. Pohkeensa kanssa tuskailleen Gabriel Petrovicin paluu kokoonpanoon ratkeaa vasta ottelun alla.

Keltapaitojen kokoonpanosta puuttuvat sunnuntaina varmuudella pitkäaikaispotilaat, puolustuksen Antti Hynynen, keskikentän Eero Korte sekä hyökkäyksen Mika Lahtinen. HJK-ottelussa nilkkansa vääntänyt Lauri Ala-Myllymäki on myös sivussa. Korttilin täyttymisen takia pelikiellossa ollut Tuure Siira palaa kokoonpanoon.


IFK Mariehamn-Ilves sunnuntaina 23.10. kello 15 Wiklöf Holding Arenalla. Ottelu on mukana Nelosen Futiskierroksessa ja se esitetään kokonaisuudessaan suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Nya Åland, Ilveksen verkkosivut
Lisää uutisia