AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 17.10.2016

Heikki Ahon ura päättyy kuluvaan kauteen

Heikki Ahon ura päättyy kuluvaan kauteen

Heikki Aho on pelannut komean uran Veikkausliigassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen 33-vuotias puolustaja Heikki Aho lopettaa pitkän ja komean uransa tähän kauteen.

Aho nähdään viimeisen kerran Tammelassa maanantain odotetussa huippuottelussa HJK:ta vastaan. Ilves toivoo, että tamperelaisyleisö jää ottelun jälkeen hetkeksi katsomoihin antamaan kunnianosoitukset Aholle. Ilves myös palkitsee Ahon ottelun jälkeen.

Varmana ja rauhallisena puolustajana tunnettu Aho on pelannut yli vuosikymmenen ajan Veikkausliigaa Tampere Unitedin, FF Jaron ja Ilveksen paidoissa yhteensä 242 ottelua. Palkintokaapista löytyy mm. kolme Suomen mestaruutta. Tällä kaudella hän on pelannut 11 ottelua Veikkausliigassa. Aho on kolunnut myös kaikki Suomen juniorimaajoukkueet.

Aho on Ilveksen oma kasvatti ja hänen jalkapallotaipaleensa alkoi Ilves Futis-Liigan Pirkkalan joukkueessa vuonna 1990. Hän palasi Ilvekseen kaudeksi 2013 ja nyt hänellä on käynnissä neljäs peräkkäinen ja samalla viimeinen kausi keltapaidoissa. Hän on toiminut tälläkin kaudella joukkueen varakapteenina.

- Se tuli tehtyä mihin omat kyvyt riittivät. Ei tässä jää oikeastaan mikään harmittamaan ja kokonaisuutena olen tyytyväinen jalkapallouraani, jonka sain luotua. Vuosien varrelta on jäänyt paljon upeita muistoja ja mahtavia kavereita. Tärkeimpinä henkilöinä oman ikäluokkani pelaajat Jussi Kujala, Antti Ojanperä ja Mika Hilander, joiden kanssa olemme pyörineet pikkujunnuista asti samoissa piireissä, Aho miettii.

Aho korostaa, että viimeiseksi jäävästä kaudesta jää hienot muistot - ja toki kauden kruunaus on vielä edessä.

- Vaikka omat peliminuutit ovat tällä kaudella jääneet varsin vähiin verrattuna hohdokkampien vuosieni minuutteihin, niin olen kyllä nauttinut tästä todella paljon. Tosi hienoa olla mukana tässä joukkueessa ja seurata vierestä kuinka nuoret jätkämme ovat ottaneet vastuuta ja marssineet esiin. Näin sen pitää mennäkin, että nuoret lahjakkaat jätkät vievät peliaikaa meiltä vanhoilta jääriltä. Olen viimeiset kuusi vuotta tehnyt pelaamisen ohella enemmän tai vähemmän myös siviilityötä ja kotona on neljä lasta, niin ylimääräistä aikaa ei ole juuri ollut. Nyt on hyvä aika lopettaa.

- Eihän tämän hienompaa uran viimeistä kotiottelua voisi ollakaan kuin että taistelemme mitaleista ja HJK saapuu Tammelaan. Lähtökohdat ovat parhaat mahdolliset, kommentoi Aho.


Ilves - HJK Tammelan stadionilla maanantaina 17.10. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia