AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 1.10.2016

Ennakko: IFK Mariehamn-PK-35 Vantaa

Ennakko: IFK Mariehamn-PK-35 Vantaa

Mestaruusavaimia jälleen omissa käsissään pitävä IFK Mariehamn saa sunnuntaina vieraakseen PK-35 Vantaan.

Punamustien putoaminen Veikkausliigasta varmistui viime ottelussa, joten loppukauden aikana joukkue pelaa vain kunniasta. Nuoret pelaajat saavat arvokasta kokemusta Veikkausliigasta ja pääsevät näyttämään osaamistaan maan korkeimmalla sarjatasolla. Samalla PK-35 Vantaa on asettanut neljän viimeisen ottelun tavoitteekseen vielä ainakin yhden voiton.

IFK Mariehamn on sarjassa toisena ja taistelee edelleen Suomen mestaruudesta. Sarjakärki HJK on ainoastaan kaksi pistettä saarelaisia edellä ja joukkueet kohtaavat vielä toisensa, joten IFK Mariehamnilla on mestaruus yhä omissa käsissään. Edellisessä ottelussaan ahvenanmaalaiset pelasivat 1-1-tasapelin Rovaniemen Palloseuran vieraana.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella Veikkausliigassa jo kahteen otteeseen. Toukokuun alussa Maarianhaminassa nähtiin tasainen ottelu, kun IFK Mariehamn ja PK-35 Vantaa tasasivat pisteet lukemin 0-0. Heinäkuun puolivälissä saarelaiset hakivat Myyrmäestä pisteet maalein 0-2 Jani Lyyskin ja Phillip Sparrdal Mantillan osumilla.

IFK:n pelaajatilanne on hiukan muuttunut sitten edellisen RoPS-ottelun. Ottelussa loukkaantunut Gabriel Petrovic on varmuudella sivussa, mutta kapteeni Jani Lyyski palaa kokoonpanoon pelikieltonsa kärsittyään. Diego Assis puolestaan on sivussa saatuaan varoitustilinsä täyteen.

Punamustien riveistä puuttuvat sunnuntaina varmuudella loukkaantuneet Omar Khary ja Mnwas Awari. Lisäksi flunssasta kärsineen Reza Heidarin pelaaminen on vielä epävarmaa. Loukkaantumisestaan toipunut kapteeni Konsta Rasimus sen sijaan palaa kokoonpanoon.

Kapteeni Rasimus joutui seuraamaan muutaman ottelun sivusta loukkaantumisen vuoksi, mutta sunnuntaina hän on jälleen mukana pelaavassa kokoonpanossa. Rasimuksen mukaan IFK Mariehamn on Punamustille kova haaste, sillä saarelaiset taistelevat edelleen mestaruudesta.

– IFK Mariehamn on mukana mestaruuskamppailussa, joten vastassa on hyvä joukkue ja tiedossa on varmasti kova ottelu. On aina mielenkiintoista päästä pelaamaan sarjan kärkipään joukkueita vastaan, Rasimus totesi.


IFK Mariehamn-PK-35 Vantaa Wiklöf Holding Areenalla sunnuntaina 2.10. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia