AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 21.8.2016

KuPS kuritti PK-35 Vantaata (KuPS-PK-35 Vantaa 3-0)

KuPS kuritti PK-35 Vantaata (KuPS-PK-35 Vantaa 3-0)

KuPS kukisti sunnuntai-iltana PK-35 Vantaan 3-0. Puolustaja Babacar Diallo puski tämän kauden toisen liigamaalinsa Juha Hakolan keskityksestä ottelun yhdeksännellä minuutilla. Ottelun lopussa Sasa Jovovic ja Petteri Pennanen pääsivät maalin makuun.

Kuopiolaiset hankkivat voiton hyvällä joukkuepelaamisella. Pallo liikkui vauhdikkaasti ja aktiivinen peliote tuotti roppakaupalla hyviä maalintekotilanteita. Maalit olivat kovin tiukassa, tarvittavat osumat onnistuttiin kuitenkin punnertamaan ja sunnuntai-ilta päättyi iloisten voitonjuhlien merkeissä.

Ottelun ensimmäinen maalintekopaikka avautui KuPSin Sasa Jovovicille, joka puski pallon kulmapotkusta niukasti yli maalin. Avausosuma nähtiin kuitenkin jo seuraavasta tilanteesta 10. peliminuutilla, kun KuPS sai vapaapotkun sivurajan tuntumasta. Juha Hakola tarjoili hyvän keskityksen ja keskuspuolustaja Babacar Diallo puski pallon läheltä maaliin.

Punamustien avausjakson harvoista maalintekoyrityksistä vastasivat kaukaa laukoneet Ymer Xhaferi ja Aleksi Ristola. Xhaferin laukauksen KuPS-maalivahti Johannes Kreidl torjui alakulmasta ja Ristolan painava vapaapotku suuntautui suoraan itävaltalaisen syliin.

Kotijoukkue onnistui rakentamaan maalin lisäksi myös muutamia muita maalintekopaikkoja, mutta Punamustien puolustajat ehtivät peittämään laukauksia. Hakolan painava laukaus sen sijaan painui maalin yli. Tauolle lähdettiin siis KuPSin 1-0-johdossa.

Toisen jakson alussa molemmissa päissä nähtiin hyvät maalintekopaikat. Kuopiolaisten Jovovic pääsi puskemaan kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta pusku suuntautui takakulman ohi. Toisessa päässä vaihdosta kentälle tullut Omar Khary eteni rangaistusalueelle ja pääsi laukomaan, mutta savolaisten puolustajat ehtivät laukauksen tielle.

PK-35 Vantaa jahtasi tasoitusta, mikä avasi KuPSille loppua kohden enemmän tilaa vastahyökkäyksille. Saku Savolainen pääsi yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä, mutta sijoitusyritys vieri niukasti etukulman ohi. Ilmari Niskanen sen sijaan pääsi nokikkain Punamustien maalia vartioineen Samu Volotisen kanssa, mutta laukaus suuntautui ohi maalin.

KuPS onnistui kuitenkin lopulta lisäämään johtoaan 85. peliminuutilla. Ilmari Niskanen karkasi vasemmalta laidalta ja tarjoili hyvän keskityksen maalille. Täysin vapaana ollut Sasa Jovovic puski pallon läheltä etualakulmaan ja siirsi kuopiolaiset 2-0-johtoon.

Neljä minuuttia myöhemmin KuPS iski vielä kertaalleen. Petteri Pennanen sai pallon rangaistusalueen rajan tuntumassa ja laukoi pallon voimalla takakulmaan. Pennasen osuma jäi ottelun viimeiseksi, joten KuPS vei sarjapisteet lukemin 3-0.


HJK-KuPS sunnuntaina 28.8. kello 18.30 Sonera Stadiumilla ja HJK-PK-35 Vantaa keskiviikkona 24.8. kello 18.30 Sonera Stadiumilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia