AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 9.8.2016

Heinonen: "Ei ajatella tuttuja vastustajan riveissä"

Heinonen: "Ei ajatella tuttuja vastustajan riveissä"

Riku Heinonen keskittyy tulokseen. (Kuva: Juha Tamminen)

PK-35 Vantaa matkaa keskiviikkona FC Interin vieraaksi ennakolta melkoisen sähköiseen kamppailuun.

Keskikenttäpelaaja Riku Heinosen mukaan joukkueessa on ollut vastoinkäymisistä huolimatta hyvä ilmapiiri.

– Joukkueessa on ollut viime päivinä hyvä henki. Kemissäkin pelasimme hyvällä taisteluilmeellä, mutta tulos oli harmittava. Nyt lähdemme jatkamaan siitä, mutta nyt pyrimme saamaan myös hyvän tuloksen, Heinonen sanoi.

Samalla Heinonen kuitenkin myönsi, että pieni pelaajarinki tuo omat haasteensa. Lisäksi loukkaantumiset ja pelikiellot ovat harventaneet rivejä entisestään.

– Monet ovat pelanneet isoja minuutteja, joten nämä ovat raskaita viikkoja. En kuitenkaan usko sen vaikuttavan huomiseen peliin. Pelasimme Kemissä lauantaina, joten palautumisaikaa on ollut riittävästi.

FC Interin riveihin on kauden aikana siirtynyt valmentajan lisäksi kaksi pelaajaa Punamustista. Heinosen mukaan se tuo otteluun oman erityislatauksensa, mutta kentällä vastapuolen nimillä ei ole merkitystä.

– Vastustajan riveissä on tuttuja henkilöitä, joten siinä mielessä lähtökohdat ovat mielenkiintoiset. Toisaalta kun pelataan 90 minuuttia jalkapalloa, ei siinä ehdi ajatella tuollaisia. Keskitymme peliin ja pyrimme ottamaan parhaan mahdollisen tuloksen.

PK-35 Vantaa ja FC Inter ovat kohdanneet toisensa tänä vuonna jo kolmesti, joten joukkueet ovat toisilleen tuttuja. Nyt lähtökohdat ovat kuitenkin jälleen erilaiset, sillä molemmissa joukkueissa on tapahtunut muutoksia.

– Myös FC Inter on tietysti jonkin verran muuttunut aiemmista peleistä. Edellisen kohtaamiset menivät kieltämättä meidän kannaltamme hyvin. Vastaan tulee todennäköisesti melko rohkea ja korkealta prässäävä suoraviivainen joukkue, jola löytyy paljon henkilökohtaista taitoa, Heinonen ennakoi.


FC Inter-PK-35 Vantaa keskiviikkona 10.8. kello 18.30 Veritas stadionilla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia