AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 6.8.2016

Ilvekselle jälleen tasapeli (Ilves-FC Inter 0-0)

Ilvekselle jälleen tasapeli (Ilves-FC Inter 0-0)

Ilves pelasi alkukauden ilman tasapelejä, mutta lauantaina tuli jo kolmas pistejako putkeen. Ottelu Interiä vastaan päättyi lukemiin 0-0.

Ottelu alkoi tasaisena keskialueen taisteluna. Ensimmäinen puolivaarallinen maalitilanne syntyi Ilvekselle, kun senegalilainen taikuri Emile Paul Tendeng sooloili aikansa ja jakeli lopuksi pallon Mikael Soisalolle, joka laukoi boxista, mutta pallo meni vasemmalta ohi. Ilves hyökkäsi muutamaan otteeseen vaarallisesti Tendengin johdolla, mutta Inter-puolustus kesti Faith Obilorin komennossa.

Reilun vartin pelin jälkeen erinomaisen ottelun Ilveksen laitapakkina pelannut Antti Koskinen nousi ennakkoluulottomasti vasemmalta laidaltaan ja laukoi nollakulmasta tulisesti, mutta pallo kimposi sivutolpasta takaisin kentälle. FC Inter sai puolestaan parhaan maalipaikkansa 22. minuutilla. Pallo pelattiin vasemmalta laidalta maalinedustalle, missä PK-35 Vantaasta turkulaisjoukkueeseen siirtynyt hyökkääjäjärkäle Njazi Kuqi oli avopaikassa, mutta hieman huonosta asennosta lähtenyt pusku meni yli.

Ilves sai luotua vielä pari hyvää hyökkäyssommitelmaa ensimmäisen 45-minuuttisen lopussa, mutta laukaukset suuntautuivat yli. Kokonaisuudessaan avausjakso oli varsin tasainen.

Toisen jakson alku mentiin hienoisessa FC Interin hallinnassa, joskin maalipaikat jäivät uupumaan. Hiljalleen Ilves sai jälleen otetta kenttätapahtumista. Toisen jakson alkupuolen jälkeen alkanut voimakas rankkasadekuuro aiheutti hieman hankaluuksia pelaajille, sillä kenttä ja pallo olivat äärimmäisen liukkaita.

Ilveksellä on reilun tunnin pelin jälkeen hyvä syke päällä ja johtomaalikin oli lähellä. Jälleen kerran erittäin paljon sukituksia osakseen saanut Tendeng oli parikin kertaa viedä keltapaidat johtoon. Ensin 64. minuutilla Soisalo syötti oikealta laidalta ja Tendeng laukoi viidestä metristä volleylaukauksen yli. Sitten 69. minuutilla Ilves hyökkäsi näyttävästi ja Tendeng pääsi laukomaan kahdeksasta metristä, mutta vierasmolari Jukka Lehtovaara torjui upeasti.

Tuon jälkeen FC Inter vei tovin peliä, mutta mitä lähemmäksi päätösvihellystä mentiin sitä enemmän Ilves piti palloa ja haki voittomaalia. Osumia ei kuitenkaan nähty ja tuloksena oli siis maaliton tasuri. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin jälleen kerran Ilveksen tyylikäs serbitoppari Pavle Milosavljevic.

Korttitilin täyttymisen takia pelikiellossa ollut maalivahti Mika Hilander ehti pelata Ilves-paidassa yhteensä kaikki mahdolliset 78 sarjaottelua Ykkösessä ja Veikkausliigassa keväästä 2014 lähtien, mutta lauantaina komea peliputki katkesi. Veikkausliiga-debyyttinsä tehnyt 19-vuotias Antti Kuusinen pelasi varman ottelun.


FC Lahti-Ilves keskiviikkona 10.8. kello 18.30 Lahden stadionilla ja FC Inter-PK-35 Vantaa keskiviikkona 10.8. kello 18.30 Veritas stadionilla. Ottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia