AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 10.7.2016

Lassas kaipaa vielä liikkuvuutta ja huolellisuutta

Lassas kaipaa vielä liikkuvuutta ja huolellisuutta

Fredrik Lassas lähtee Kuopioon voitto mielessä. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK:n keskikenttäpelaaja Fredrik Lassas on esiintynyt edellisissä otteluissa vahvasti ja odottaa innolla sunnuntain vierasottelua KuPSia vastaan.

Lassas siirtyi tammikuussa lainasopimuksella Saksan Bundesliigassa pelaavan FC Kölnin organisaatioon, jossa hän pelasi alkukauden ajan seuran reservijoukkueessa Saksan 4. korkeimmalla sarjatasolla Regionalligassa. 19-vuotias Suomen juniorimaajoukkueiden vakiokasvo palasi HIFK:n pelaajavahvuuteen toukokuun alussa. Lassas sai kokemuksen lisäksi runsaasti kovuutta omaan pelaamiseensa.

– Odotan, että tulemme viemään peliä. KuPS on hyvä erikoistilannejoukkue, joten erikoistilanteiden kanssa pitää olla hereillä. Meillä täytyy olla pelaajia boksissa ja ottaa se se pois niiltä.

- Tarvitsemme monipuolista liikkumista ylhäällä. Meidän tulee liikkua hyökkäyssuuntaan niin, että saamme pelaamisemme monipuoliseksi ja luovaksi. Olemme harjoitelleet sitä koko viikon, joten sen pitää natsata sunnuntaina, Lassas kertoo.

Alla HIFK:lla on pitkään haussa ollut voitto ja samalla linjalla on Lassaksen mukaan tarkoitus jatkaa.

– PS Kemiä vastaan pääsimme hyvin viimeiselle hyökkäyskolmannekselle. Kun saadaan viimeiset syötöt vielä kohdilleen niin tulemme saamaan maalipaikkoja ja uskon, että saamme sitä kautta myös maaleja. Tarvitsemme lisää huolellisuutta ja meidän tulee tarjota tarpeeksi syöttösuuntia, Lassas sanoo.


KuPS – HIFK sunnuntaina 10.7. kello 17.00 Savon Sanomat Areenalla. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia