AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 28.6.2016

Wiss: ”Jalkamme taisivat jäädä juhannuksen viettoon”

Wiss: ”Jalkamme taisivat jäädä juhannuksen viettoon”

Kuva: Juha Tamminen

Ilves kärsi tiistaina vierastappion VPS:lle 0-2-lukemin. Tamperelaisten luotsi Jarkko Wiss myönsi vastustajan paremmuuden.

Ottelu käynnistyi Ilveksen kannalta karmeasti, kun vahva jamaikalaishyökkääjä Andre Clennon puski VPS:n heti reilun minuutin pelin jälkeen 1-0-johtoon Jonas Leväsen erinomaisesta keskityksestä.

Pallonhallinta siirtyi avausjakson edetessä enemmän ja enemmän Ilvekselle, ja pari herkullista paikkaakin keltapaidoille avautui. Ensin 23. minuutilla Lada lahtinen laukoi boxin takaa, mutta pallo kimpoili VPS-puolustuksen kautta kulmapotkuksi. Sitten 36. minuutilla senegalilaistähti Emile Paul Tendeng pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta laukaus meni oikealta ohi.

Kesken Ilveksen hallinnan VPS hyökkäsi oikealta laidalta ja avausmaalin tehnyt Clennon syötti upeasti maalinedustalle, missä Pyry Soiri puski pallon tyhjiin, 2-0. Näissä numeroissa mentiin myös tauolle – VPS oli täydellisen tehokas hyökkäyksissään ja Ilves puolestaan tehoton.

Toinen jakso mentiin varsin tasaisissa merkeissä. Peli aaltoili päästä päähän ja keskikentällä jaeltiin jatkuvasti kovia taklauksia puolin ja toisin. VPS:n joukkuepuolustaminen oli etenkin toisen jakson aikana erittäin tiivistä ja Ilveksellä oli suuria vaikeuksia päästä maalipaikoille.

Kotijoukkue VPS sai luotua 70. minuutilla hyvän hyökkäyksen oikealta laidalta ja pallo pelattiin takaviistoon Juho Lähteelle. Ilves-molari Mika Hilander torjui kovan laukauksen eleettömästi. Ilves sai erinomaisen kavennuspaikan 81. minuutilla, kun Hjelm keskitti vapaapotkun 25 metristä, mutta pallo pomppi maalinedusmiesruuhkan läpi ja sujahti vasempaa tolppaa nuollen ohi.

Ilveksen hakiessa lopussa kavennusmaalia pääsi energisesti esiintynyt Clennon läpiajoon, mutta Hilander esitti tyylikkään jalkatorjunnan. Ilveskin sai vielä yhden maalipaikan, kun Tendeng tykitti kuudentoista takaa, mutta ottelun hahmo, vaasalaisten venäläismaalivahti Kobozev, torjui taas. Ilveksen takaa-ajo jäi varsin vaisuksi ja huippupaikat jäivät uupumaan.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss ei ollut lainkaan tyytyväinen joukkueensa esitykseen ja harmitteli samalla kapteeninsa Antti Hynysen loukkaantumista.

- Parempi joukkue voitti. Katastrofaalinen alku meille, joka tavallaan jatkui läpi ottelun. Tekemisemme ja pelaamisemme ei ollut hyvällä tasolla. Saimme luotua näennäistä pallonhallintaa ja painetta, mutta ei sen enempää. En tiedä oliko jalkamme jääneet juhannuksen viettoon, mutta kentällä ne eivät ainakaan olleet, Wiss harmitteli.

- Hynysellä tuli ottelun alussa tälli nivuseen ja otin hänet vaihtoon. Vamman vakavuus ei ole vielä tiedossa. Toivottavasti hän on pian kunnossa.


Ilves - SJK Tammelan stadionilla lauantaina 2.7. kello 16.00. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia