AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 24.6.2016

Juho Mäkelä: ”Olemme parempia kuin sarjataulukko näyttää”

Juho Mäkelä: ”Olemme parempia kuin sarjataulukko näyttää”

Juho Mäkelä sai tililleen itseluottamuksen kannalta tärkeän maalin. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK lähti kauteen kovin tavoittein, mutta kevät sujui mollivoittoisesti. Joukkue on tippunut sarjan pohjille, kun takana on 14 kierrosta.

Helsinkiläisten kevät ei vastannut ainakaan joukkueen omia odotuksia lainkaan. Sarjan viimeinen sija kymmenellä pisteellä 14 ottelusta on vaisu tulos. Jani Honkavaaran suojatit saivat kuitenkin piristysruiskeen ennen juhannustaukoa tiistaina, kun joukkue pelasi tukholmalaisen AIK:n kanssa 2-2-tasatuloksen ystävyysottelussa.

- Saimme onnistumisia, mitä emme ole viime aikoina saaneet, joten peli palveli tarkoitustaan. Toinen puoliaika oli meiltä hyvä, laitoimme AIK:n koville. Loppuun vielä kaksi maalia, loistava tapahtuma kaikin puolin, Juho Mäkelä tiivisti.

Allsvenskan-seura ehti ensimmäisellä puoliajalla 2-0-johtoon, mutta HIFK kiri tasoihin viimeisen kymmenminuuttisen aikana. Ensin nuori Daniel Rantanen upotti komean kodin etuyläkulmaan. Tasoituksen teki kokenut Mäkelä irtopallosta.

- En ole tehnyt maaleja pitkään aikaan, joten totta kai se oli todella tärkeä asia minulle. Puolustukselle tuli virhe, mutta olen iloinen maalista.

- Loma tulee hyvään paikkaan, saamme ladata vähän akkuja. Ensi viikolla alamme sitten taas rakentamaan tekemistä kohti Kemi-peliä.

Mäkelä on tottunut heiluttamaan maaliverkkoja tiheään, mutta kevät on ollut hankala myös hänelle henkilökohtaisesti. Tilillä on kuitenkin viisi osumaa, joten kesältä on lupa odottaa jälleen kunnon karkeloita.

- Minun pitää parantaa myös omaa pelaamistani koko ajan. En ole siihen vieläkään tyytyväinen. Meillä on ollut raskas jakso, mutta tiistain tapahtuma antoi positiivista virettä. Jatkamme Veikkausliigaa tauon jälkeen hyvällä fiiliksellä.

- Raskas aika näkyy siinä, ettei kopissa hymyilytä niin paljon tai juttu lennä. Me kuitenkin uskomme siihen, että homma kääntyy. Syytä synkistelyyyn ei ole. Joukkueemme on paljon parempi kuin sarjataulukko näyttää.


PS Kemi – HIFK sunnuntaina 3.7. kello 18.30 Sauvosaaren kentällä. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia