AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 11.5.2016

Hemming "kesäsopimuksella" IFK Mariehamniin

Hemming "kesäsopimuksella" IFK Mariehamniin

IFK Mariehamn jatkaa aiemmilta kausilta tuttua tapaa ja nostaa lupaavia pelaajia ykkösmiehistöön kesän kestävällä sopimuksella.

Tällä kaudella kesäsopimus on nyt solmittu akatemiapelaaja Petter Hemmingin kanssa. Sopimus tarkoittaa käytännössä sitä, että Hemming harjoittelee kesä-elokuun liigajoukkuesopimuksella.

Hemming on päässyt jo maistamaan Grönvittin ykkösjoukkueen vauhtia, sillä hän oli mukana Turkin harjoitusleirillä aiemmin keväällä.

- Haluamme antaa hänelle nyt mahdollisuuden panostaa vielä enemmän jalkapalloon sen sijaan, että hänen pitäisi hankkia toinen kesätyö koulujen loman ajaksi. Tämä on hänellä myös jälleen yksi askel kohti pysyvää sopimusta ykkösjoukkueeseen, IFK:n seurajohtaja Peter Mattsson sanoo.

IFK:n oma kasvatti 17-vuotias puolustaja Hemming on lupaavilla jalanjäljillä, sillä viime vuonna vastaavan kesäsopimuksen saanut Joel Mattsson sekä edelliskesältä Thomas Mäkinen ja Marc Nordqvist pelaavat kaikki tällä hetkellä IFK Mariehamnissa sopimuspelaajina.

- On todella kiva nähdä kolme omaa nuorta pelaajaamme joukkueessa ja he kaikki ovat olleet "kesäammattilaisia", joten se tuntuu hyvältä järjestelmältä, joka tekee nuorten peleistä ykkösjoukkueeseen hiukan helpommaksi. Näemme Petter Hemmingissä paljon potentiaalia, siksi panostamme häneen kesällä ja toivomme, että voimme lähitulevaisuudessa saada kiinnitettyä hänet pysyvällä sopimuksella ykkösjoukkueeseen, Mattsson sanoo.


IFK Mariehamn-FC Lahti Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 15.5. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia