AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 30.4.2016

Lahtinen AL:lle: "Uutta ja vanhaa Ilvestä"

Lahtinen AL:lle: "Uutta ja vanhaa Ilvestä"

Ilveksen takaa.ajo ei tuonut tulosta. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves taipui kauden ensimmäiseen tappioonsa perjantaina IFK Mariehamnia vastaan jouduttuaan tappioasemaan jo ottelun alussa.

Anthony Clement Dafaan unelmalaukaus upposi maaliin jo kuudennella minuutilla ja oli myös pelin ainoa maali. Kokenut Ilves-hyökkääjä Mika Lahtinen näki takaa-ajon kaivanneen lisää rauhallisuutta.

– Meillä olisi pitänyt olla enemmän malttia toisella jaksolla. Aika herkästi roiskimme pitkää palloa, Mika Lahtinen manasi Aamulehdelle.

Hyökkääjä summasi ottelun kaksijakoisuuden vastaansanomattomalla tavalla.

– En tiedä, miltä katsomoon näytti, mutta minusta ensimmäinen jakso oli uudempaa Ilvestä ja toinen viime vuoden Ilvestä, Lahtinen naurahti.

Lahtinen otti parikymmentä minuuttia ennen loppua kaikki keinot käyttöön. Jumalan käsi vastustajan rangaistusalueella ei kuitenkaan mennyt läpi erotuomari Antti Munukalle.

– Ihan tahallanihan minä sitä kokeilin. Kun en ehtinyt kunnolla palloon, piti kaivaa tuollainen kikka takataskusta. Jonain päivänä se olisi voinut onnistua, mutta nyt tuomari oli hereillä, Lahtinen antoi rehdin tunnustuksen Munukalle.

Ilveksen pelissä kaikkineen on kuitenkin selkeää muutosta viime kauteen. Jarkko Wissin alaisuudessa molemmat elementit löytyvät heti joukkueen pelikirjan ensimmäisiltä sivuilta. Lahtinen tervehtii muutosta hyvällä.

– On tämä nykyinen tyyli mielekkäämpi pelata. Hyökkääjän hommiin se ei niin paljon vaikuta, mutta kysypä meidän laitureilta. Kun he saivat viime kaudella pallon jalkaan, vastustajan maalille oli sata metriä matkaa, hän heitti.


HJK-Ilves Sonera Stadiumilla keskiviikkona 4.5. klo 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia