AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.17 // 29.4.2016

IFK Mariehamn liigakärkeen voitolla Ilveksestä (Ilves-IFK Mariehamn 0-1)

IFK Mariehamn liigakärkeen voitolla Ilveksestä (Ilves-IFK Mariehamn 0-1)

IFK Mariehamn nousi sarjakärkeen voitettuaan Tampereella Ilveksen. Lukemiin 0-1 päättyneen ottelun ainoan maalin teki seitsemännellä minuutilla Anthony Dafaa Clement.

Ilves oli avausjaksolla kova. Joukkue pyöritti peliä näyttävästi Emile Paul Tendingin, Reuben Ayarnan, Marco Matronen ja Lauri Ala-Myllymäen johdolla – ja nimenomaan maata pitkin, vaikka nurmi oli sangen kehno. Ilveksen Lada Lahtinen oli lähellä tasoitusta 11. minuutilla, mutta läheltä lähtenyt laukas viuhui yli.

Ilveksen painostus jatkui voimakkaana ja parhaimpaan paikkaan pääsi nuori ja nälkäinen Mikael Soisalo. Joka kerta maarianhaminalaisvierasjoukkue kuitenkin kesti eleettömän kapteeninsa Jani Lyyskin johdolla.

Varsin suurilukuinen kotiyleisö osoitti välillä taputtamalla suosiotaan Ilveksen pitkille painostusjaksoille ja syöttöketjuille.

Ilves ei saanut toisella jaksolla aikaan aivan samanlaista rynnistystä kuin ensimmäiselle 45-minuuttisella, mutta joukkue hallitsi silti selvästi kenttätapahtumia. Ilves sai luotua ensimmäiseen varttiin muutaman puolivaarallisen maalinedushässäkän.

Toisella jaksolla Ilvekselle ei avautunut kovin vaarallisia maalipaikkoja, sillä vieraiden joukkuepuolustus oli timanttisella tasolla. Keskuspuolustuksessa kapteeni Lyyski ja Kristian Kojola olivat jatkuvasti päineen välissä. 73. minuutilla nähtiin tunteita herättänyt tilanne, kun Ilves-hyökkääjä Lahtinen ja vierasmolari Walter Viitala törmäsivät rangaistusalueella. Kotiyleisö vaati rankkaria, mutta lopputuloksena oli keltainen kortti Lahtiselle.

Kotijoukkue Ilveksen loppukiri jäi uupumaan ja näin vieraille 0-1-voitto.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss oli tyytyväinen Ilveksen avausjaksoon.

- Ensimmäinen jakso oli meiltä pelillisesti hyvä. Olimme energisiä ja hallitsimme peliä täysin. Tietysti se IFK Mariehamnin upea maalia antoi meille paljon lisähaastetta. Toisella jaksolla emme olleet niin hyviä ja välimatkamme kasvoivat.

- IFK puolusti todella hyvin ja piti meidän pelaajat useasti pois maalintekosektorilta. Tottakai epätasainen kenttäkin haittasi, mutta paljon olisi ollut tehtävissä. Haluan silti nostaa hattua pelaajilleni vahvasta pallonhallinnasta, kommentoi Wiss.

Vierasjoukkueen päävalmentaja Peter Lundberg kiitteli puolustustaan.

- Pelimme ei ollut kaunista, mutta 3 pistettä tyydyttää tietysti. Ensimmäinen jakso oli meiltä melkoista rimpuilua ja selviytymistä. Saimme siitä unelmamaalista lisää energiaa.

- Ilves oli ensimmäisellä jaksolla selvästi parempi joukkue. Tammelan nurmi oli tosi haastava ja Ilves pystyi pitämään siinä paremmin palloa maassa kuin me. Puolustuksellisesti meiltä erinomainen suoritus tänään, kommentoi puolestaan Lundberg.

Ilves kohtaa seuraavaksi HJK:n ja IFK Mariehamn PK-35 Vantaan.


HJK-Ilves Sonera Stadiumilla keskiviikkona 4.5. klo 18.30 ja IFK Mariehamn-PK-35 Vantaa Viklöf Holding Arenalla keskiviikkona 4.5. klo 18.30. Ottelut esitetään suorina lähetyksinä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia