AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 2.2.2016

Kärkijoukkueet tasavahvoja (PK-35 Vantaa-FC Lahti 1-1)

Kärkijoukkueet tasavahvoja (PK-35 Vantaa-FC Lahti 1-1)

Drilon Shala iski FC Lahden johtomaalin.

PK-35 Vantaa ja FC Lahti tasasivat pisteet maalein 1-1 tiistain Liigacup-ottelussa Vantaalla. Näin molemmat jatkavat Liigacupia edelleen puhtaalla pelillä.

Drilon Shala vei vieraat 1-0-johtoon 61. minuutilla. Vantaalaisten Riku Heinonen viimeisteli loppunumerot 20 minuuttia myöhemmin.

Kotijoukkue oli tehnyt avauskokoonpanoonsa useita muutoksia kahteen aiempaan Liigacupin otteluun nähden. Kosta Manev sai tällä kertaa toppariparikseen Riku Heinonen, kun Konsta Rasimus oli nostettu pykälää ylemmäs keskikentälle. Heinosen ohella myös hyökkääjä Pablo Couñago pääsi ensimmäistä kertaa tänä vuonna avauskokoonpanoon. Täysin uutena kasvona kokoonpanossa oli testipelaaja Hassan Sesay, joka pelasi laitapuolustajana täyden ottelun.

PK-35 Vantaa ei saanut kotoisessa Myyrmäessä peliään toimimaan yhtä malliikkasti kuin kahdessa aiemmassa ottelussa. Molemmilla joukkueilla oli avauspuoliajalla lyhyitä painostusjaksoja, mutta kumpikaan ei saanut peliä selkeästi hallintaansa.

Tasaisella avausjaksolla molemmilla joukkueilla oli tilaisuutensa maalintekoon, mutta yritykset jäivät tuloksettomiksi. 25. peliminuutilla Rafael pääsi yrittämään maalintekoa läpiajosta, mutta Punamustien maalivahti Daniel Kollar veti pidemmän korren. Kotijoukkueen paras maalintekopaikka avautui Masar Ömerille, jonka kova veto suuntautui kuitenkin sivuverkkoon.

Maalittoman ensimmäisen puoliajan jälkeen PK-35 Vantaa suoritti heti kolme pelaajavaihtoa, kun Yerai Vilaboa, Ymer Xhaferi ja edelleen sopimuksettomana pelaajana mukana ollut Njazi Kuqi tulivat kentälle. Kuqi oli pian kentälle tultuaan lähellä maalintekoa päästyään puskemaan lähietäisyydeltä. Pallo kimposi kuitenkin tolpasta maaliviivalle ja lahtelaispuolustus ehti purkamaan tilanteen.

Vierasjoukkue FC Lahti siirtyi johtoon tunnin pelin jälkeen. Pelin aikana useaan otteeseen aggressiivisesti prässännyt Drilon Shala pääsi riistämään pallon Konsta Rasimukselta ja karkasi läpiajoon. Lopulta Shala laukoi pallon voimalla Kollarin käsien kautta taka-alakulmaan.

FC Lahdella oli johtomaalinsa jälkeen hyvä tilaisuus lisätä johtoaan, mutta tällä kertaa oli Punamustien Heinosen vuoro siivota pallo pois maaliviivalta. Ottelun loppupuolella Punamustilla oli kaksi hyvää maalipaikkaa, mutta Ömer puski pallon lahtelaismaalivahti Miikka Mujusen käsiin ja Kuqi laukoi pallon lähietäisyydeltä yli maalin.

Kolmas yritys tuotti vihdoin tulosta, kun PK-35 Vantaa nousi tasoihin 81. peliminuutilla. Carlos Portela antoi kulmapotkun, joka jäi pyörimään lahtelaisten rangaistusalueelle. Lopulta Heinonen pääsi laukomaan pallon maalinedusruuhkasta verkon perukoille.

Molemmilla joukkueilla oli vielä mahdollisuutensa voittomaalin iskemiseen, mutta lisäosumia ei lopulta nähty. Pistejaon myötä sekä PK-35 Vantaa että FC Lahti jatkavat Liigacupin alkulohkossa edelleen ilman tappiota.


Lisää uutisia