AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.02 // 14.1.2016

Vuorinen tyytyväinen uusiin sopimuksiin

Vuorinen tyytyväinen uusiin sopimuksiin

Petri Vuorinen iloitsee uusista sopimuksista. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS vahvisti joukkuettaan, kun se solmi sopimukset Kevin Pethin, Juuso Kevarin, Andre Clennon ja Arttu Nuutisen kanssa. Päävalmentaja Petri Vuorisella on korkeat odotukset nelikon suhteen.

Kevari tekee paluun Vepsun maalille muutaman vuoden tauon jälkeen.

- Haluamme joukkueeseen hyviä vaasalaisia futaajia, ja Juuso on sellainen. Hän on kovalla työnteolla ansainnut mahdollisuuden näyttää vielä taitonsa Veikkausliigassa, Vuorinen sanoo Vepsun sivuilla.

- Sillanpään johdolla Juusolla on varmasti hyvät mahdollisuudet kehittää peliään. Hänellä on edellytykset pelata liigassa, ja sen takia teimmekin sopparin, koska uskomme, että hän taistelee tosissaan pelipaikasta, Vuorinen jatkaa.

VPS:n kokoonpano "huutaa" edelleen toista maalivahti.

- Tammikuun aikana olisi tarkoitus ottaa näytille lisää veskareita.

Vuorisen mukaan Peth tule olemaan tärkeä lenkki joukkueessa monipuolisuudellaan.

- Kevin tuo monipuolisuutensa ansiosta ison lisäarvon joukkueeseen. Hänen ominaisuudet ovat lähempänä keskikenttää, mutta pystyy pelaamaan laitapuolustajana. Näillä pelipaikoilla hän tulee taistelemaan peliajastaan, Vuorinen kaavailee.

- Kevin on osoittanut olevansa hyvässä kunnossa. Odotan häneltä ennen kaikkea hyvää joukkuepelaamista ja sitä, että hän näyttää muille omalla tekemisellään esimerkkiä. Hän on myös pääpelissä hyvä ja tuo siihen meille lisävoimaa.

Viime kauden lopulla joukkueen avainpelaajiin lukeutunut Clennon on arvokas lisä joukkueelle.

- Fysiikkansa ja kimmoisuutensa ansiosta Andre on vahvimmillaan boksissa. Hän osoitti jo viime kaudella, että hän on todellinen uhka vastustajille.

Vuorinen uskoo, että Vepsulla on mahdollisuudet saada Clennonista vieläkin enemmän irti kuin edelliskaudella, koska nyt hyökkääjä pääsee rakentamaan fysiikkaansa ja tutustumaan joukkueen pelitapaan jo reippaasti ennen kauden alkua.

- Hän on erittäin nälkäinen pelaaja, ja hänellä on tavoitteet korkealla. Sellaiset pelaajat ovat aina tervetulleita Vepsuun.

Clennonin sopimuksen myötä VPS:llä on rosterissaan kolme "puhdasta" hyökkääjää: Clennon, Steven Morrissey ja Samu Alanko.

- Ne paikat ovat nyt näillä näkymin täytetty, sillä kokoonpanostamme löytyy myös keskikenttäpelaajia, jotka voivat tarvittaessa pelata tuota paikkaa, Vuorinen sanoo.

Nuutinen vietti suurimman osan kaudesta FC Kiiston mukana, mutta potentiaalinsa ja harjoitusintonsa puolesta Nuutisen liigadebyyttiä voidaan odottaa jo seuraavalla kaudella.

- Artun pitää jatkaa sitä työtä, jota hän on tehnyt. Hän on päässyt lähes aina pelaamaan Kiiston avauksessa, mikä on tehnyt hyvää kehityksen kannalta. Pelaaminen on mennyt hyvässä järjestyksessä ylöspäin, Vuorinen toteaa.

Lisää uutisia