AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 16.6.2015

Jaro kuritti Ilvestä (FF Jaro-Ilves 3-0)

Jaro kuritti Ilvestä (FF Jaro-Ilves 3-0)

FF Jaro kukisti Ilveksen Pietarsaaressa selvästi 3-0 (2-0). Maalinteon aloitti Jose Riveira jo ottelun kolmannella minuutilla. Didier Boris Kadio tuplasi johdon 14. minuutilla, ja Jani Virtanen viimeisteli loppulukemat, kun ottelua oli pelattu 57 minuuttia.

Ottelun ensimmäinen vartti oli Ilveksen kannalta synkkä. Jaro siirtyi 1-0-johtoon heti ottelun kolmannella minuutilla Jose Manuel Riveran laukoessa Jamar Dixonin syötön sisään.

Pian tuon jälkeen Ilves sai sivuvaparin ja Antti Mäkijärven hieno keskitys sinkoutui maalinedusruuhkaan, mistä se kimpoili yli maaliviivan, mutta erotuomari vihelsi tilanteesta lopulta vain kulmapotkun. Ilveksen pelaajat protestoivat tilannetta voimakkaasti.

14. minuutilla Jaro sai kulmapotkun, ja lukemat olivatkin yhtäkkiä jo 2-0. Riveran erinomainen kulmuri löysi Didier Kadion, joka ohjasi pallon taitavasti maaliin.

Ottelun ensimmäiset 25 minuuttia olivat kohtalaisen tasaista pelaamista, mutta avausjakson loppua kohden Jaro nosti pelitempoa ja hallitsi peliä. Jarolla oli 37. minuutin hujakoilla pari vaarallista hyökkäystä, josta ensimmäisen Rivera laukoi yli. Heti perään Peter Opiyo tykitti 25 metristä, mutta Ilveksen molari Mika Hilander nyrkkeili pallon muualle.

Ilves sai vielä hyvän kavennusmahdollisuuden aivan ensimmäisen jakson lopussa, mutta parin kulmapotkuhässäkän päätteeksi palloa ei saatu maaliin. Toppari Samu Nieminen oli lähimpänä osua.

Ilves tuli tauolta kehiin varsin pirteästi ja sai luotua pari puolivaarallista tilannetta. Ensin Jaakko Juuti jalliteli vasemmalla laidalla ja keskitti maalille, mutta kotipuolustus kesti. Pian tuon jälkeen Mäkijärven vapari leijaili taas keskelle maalinedusruuhkaan, mutta maalivahti Jesse Öst nyrkkeili pallon pois.

Rivera oli jälleen vaarallisena 56. minuutilla. Mies kikkaili boxissa ja laukoi lopulta kovaa, mutta Hilanderin vikkelä jalkarefleksitorjunta esti lisäosuman synnyn.

Kuitenkin heti seuraavasta tilanteesta Jaro iski kolmannen kerran. Ottelun ylivoimainen hahmo, Rivera, jakeli pallon Jani Virtaselle täysin vapaaseen paikkaan ja Virtanen sijoitti pallon verkkoon.

Ilveksen paras kavennuspaikka avautui 66. minuutilla, mutta lähietäisyydeltä lähteneet laukaukset kolahtivat uhrautuvaiseen Jaron puolustukseen. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Jaro meinasi puolestaan lisätä johtoaan, mutta Dixonin ohjaus meni läheltä yli.

Lopussa mentiin tasaisissa merkeissä päästä päähän, mutta kunnollisia maalipaikkoja ei enää nähty. Jarolle siis puhdas kotivoitto numeroin 3-0.

Lisää uutisia