AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-3-3

11

(1-0)

Yleisöä 2008

KuPS
4-3-3
vko.16 // 18.4.2024

Ennakko: FC Inter-KuPS

Ennakko: FC Inter-KuPS

Kuva: Tara Jaakkola

FC Inter kohtaa Veikkausliigakauden toisessa kotiottelussaan perjantaina Kuopion Palloseuran Veritas Stadionilla.

Kuopion Palloseura aloitti matkustamisen kohti Turkua torstaina heti valmistavien harjoituksien jälkeen. Pitkän bussimatkan jälkeen joukkue pääsee rauhassa rentoutumaan hotelliin ja samalla valmistautumaan henkisesti perjantaista ottelua varten.

FC Interin ja Kuopion Palloseuran viimeisimmästä kohtaamisesta ei ole kuin muutama viikko, sillä joukkueet kohtasivat Liigacupin loppuottelussa vain viikko ennen Veikkausliigakauden alkua. Silloin 90. peliminuutin jälkeen tulostaululla oli lukemat 2-2, mutta kuopiolaisten pettymykseksi Inter voitti loppuottelun rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

- Se oli meiltä ihan ok peli, muttemme olleet siinä parhaimmillamme. Meidän pallollinen pelaaminen onnistui ihan hyvin, mutta meidän prässi vähän laahasi, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara toteaa videoennakolla.

Interillä on otteluun lähdettäessä Veikkausliigan sarjataulukossa yksi piste viime perjantain Inter-Oulu -ottelun 3-3-tasapelistä, joten ottelussa taistellaan kauden ensimmäisestä kolmen pisteen saaliista.

- Tarvitaan taas koko yhteisön ja kotiyleisön tuki, että päästään takaisin voittojen tielle. Varmasti tehdään kaikkemme kentällä, mutta se extra tarvitaan tietysti mukaan kotona, ja sitten saadaan toivottavasti hyvällä fiiliksellä juhlia voittoa kotona huomenna, miettii Interin päävalmentaja Vesa Vasara.

Kuopion Palloseura aloitti kautensa suorastaan maagisesti, kun kuopiolaiset kaatoivat HJK:n kotiavauksessa lukemin 3-1. Viime viikon laivareissu Ahvenanmaalle ei kuitenkaan ollut yhtä muistorikas, sillä kuopiolaiset joutuivat tyytymään vain yhteen pisteeseen. Tasapeli on yleisesti ottaen kuitenkin hyvä saarelta, mutta joukkueen esitys jätti ilmaan hieman kysymysmerkkejä.

Honkavaara tietää missä joukkueen pitää parantaa joukkueiden edelliskohtaamiseen verrattuna.

- Meidän pitää puolustaa vähän paremmin. Inter on erittäin hyvä etenemään ja vahva pallollinen joukkue. Meidän pitää puolustaa ja prässätä paremmin ja edetä päättäväisemmin.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Honkanen Jukka
AET 2: Jantunen Olli
4.ET: Lehtovaara Vili


FC Inter - KuPS Veritas Stadionilla perjantaina 19.4. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, KuPS:n verkkosivut