AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
EIF
4-5-1
#10 Kaufmann

11

(1-0)

Yleisöä 1280

FC Lahti
3-5-2
#7 Odutayo
vko.20 // 18.5.2024

Ennakko: EIF-FC Lahti

Ennakko: EIF-FC Lahti

Kuva: Patric Westerlund / EIF

EIF isännöi sunnuntaina Veikkausliigakierroksen päättävässä ottelussa FC Lahtea ja hakee kauden avausvoittoaan.

EIF:n edellinen ottelu Ilvestä vastaan oli alkukauden heikoin esitys ja päättyi 0-2-tappioon. FC Lahti sai puolestaan viikko sitten voittotilinsä auki kaadettuaan IFK Mariehamnin kotonaan.

- FC Lahti otti ensimmäisen voittonsa viime kierroksella ja tulee Tammisaareen takuuvarmasti hyvällä asenteella. Meidän täytyy puolestaan jättää Ilves-ottelu taakse ja valmistautua esittämään parempaa, EIF:n päävalmentaja Gabri Xatart sanoo.

- Olimme kaikki pettyneitä. Epäonnistuimme, emmekä ansainneet pistettäkään. Halusimme paljon enemmän, tehdä kauden ensimmäisestä kotiottelusta hienon juhlan kannattajillemme – kaikki ei aina onnistu jalkapallossa.

Avausvoitto nosti Lahden pois jumbosijalta kymmenenneksi. Nyt joukkue haluaa jatkaa hyvää maaliputkeaan ja napata voiton ja jälleen muutaman sijan sarjataulukossa. FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg haluaa Tammisaaressa jatkaa samaa aktiivista peliä kuin joukkue esitti viime sunnuntaina.

– Meillä on erinomainen harjoitusviikko alla. Edellisen kotivoiton jälkeen energia ja päättäväisyys ovat näkyneet harjoituskentällä. Lähdemme ahneesti Tammisaarta kohti ja hakemaan voittoa sieltä. Meidän pitää pystyä jatkamaan samaa aktiivisuutta sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan, jota toteutimme edellisessä ottelussa. Siihen joukkue on kykeneväinen myös huomenna, Lindberg ennakoi.

Hyviä uutisia EIF:lle on tiedossa pelaajapuolella. Abdoulaye Kante on jälleen rivissä oltuaan viimeksi poissa, koska on lainalla Ilveksestä. Myös Ilves-ottelun alla perheenlisäystä saanut Lucas Forsten-Kaufmann on jälleen täydellä teholla mukana.

- Molemmat ovat meille tärkeitä pelaajia. Jos kumpikin olisi ollut viimeksi mukana, olisimme ehkä pystyneet parempaan esitykseen, Xatart miettii.

Sivussa EIF:lta ovat Tiemoko Fofana ja William Lindqvist, jotka ovat vielä toipilaita loukkaantumisten jäljiltä.

FC Lahti joutuu lähtemään otteluun ilman Pablo Andradea ja Daniel Koskipaloa. Toisaalta valmennusjohto saa jälleen pelikieltonsa kärsineen Mikko Viitikon käyttöönsä.

Erotuomari Kontinen Joona
AET 1 Aravirta Jan-Peter
AET 2 Kuukasjärvi Arttu
4.ET Manninen Joona

EIF - FC Lahti Ekenäs Sparbank Arenalla sunnuntaina 19.5. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: EIF:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut