AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
3-5-2

01

(0-1)

Yleisöä 2140

KuPS
4-3-3
vko.17 // 26.4.2024

Ennakko: FC Lahti-KuPS

Ennakko: FC Lahti-KuPS

Kuva: Juha Tamminen

Lauantai on pelipäivä ja FC Lahti pääsee vihdoin ja viimein kotiin, kun vieraaksi Lahden Stadionille saapuu viime kauden hopeamitalisti Kuopion Palloseura.

Kuopiolaisten alkukausi on ollut kaksijakoinen – avausottelussa kaatui mestarisuosikki HJK Väre Areenalla lukemin 3-1, mutta kaksi seuraavaa vierasottelua menivät heikommilla esityksillä tasapeleiksi. Ilman tappioita sarjassa porskuttava KuPS voi silti olla tyytyväinen, sillä historiankirjoissa FC Interin ja IFK Mariehamnin vieraspelireissut eivät ole olleet koskaan helpoimpia.

Yksi ottelun isoimmista puheenaiheista niin Kuopiossa kuin Lahdessa on ollut ottelupaikka. FC Lahti kuitenkin ilmoitti yhdessä kaupungin kanssa, että Lahden stadionin nurmi on pelikunnossa lauantaina. Sen myötä KuPSin kauden ensimmäinen ottelu luonnonnurmella nähdään lauantaina, vaikkakin FC Lahden toimitusjohtaja ilmoittikin, ettei nurmi välttämättä viherrä aivan jokaisesta kohdasta.

- Luonnonnurmi on varmaan aika vahva sana, jos nyt jossain on nurmea… Todennäköisesti tähän liittyen pelistä tulee aika suoraviivainen, mutta todella vaikea ennakoida ennen kuin näkee kentän.

- Varmasti sillä joka tapauksessa iso vaikutus otteluun on, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara arvioi.

FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg on kuitenkin innoissaan siitä, että joukkue pääsee kotiyleisönsä eteen.

– Kundit ovat into pinkeänä pääsemässä kotistadionille pelaamaan. Pääsemme omaan pyhättöön, joka on valtava voimavara, eikä meidän tarvitse matkustaa mihinkään, vaan voimme keskittää kaiken energian kotiyleisön eteen. Terveystilanne on hyvä ja iskukyky terävä.

- Nyt pääsemme näyttämään kotiyleisömme edessä parastamme. Meillä on hyvä harjoitusviikko allamme ja joukkue on tosi päättäväisenä tehnyt töitä, jotta voimme iskeä, Lindberg kertoo.

Mahdollinen heikkolaatuisempi nurmi tulee varmasti muokkaamaan molempien joukkueiden peliä huomisessa kohtaamisessa. Perinteisesti ajateltuna huonokuntoinen alusta tekee molempien joukkueiden pelistä suoraviivaisempaa kuin normaalisti, joten on mielenkiintoista nähdä, miten lauantainen kohtaaminen lähtee taktisesti käyntiin.

FC Lahden voittotili on vielä avaamatta ja tehtyjen maalien sarake näyttää vain yhtä osumaa.

- Lahti on ollut vähän ehkä puolustustaistelussa alkukauden, mutta kyllä siinä joukkueessa osaamista. Ihan parastaan he eivät varmasti ole irti itsestään saaneet, Honkavaara arvioi.

KuPS on puolestaan vielä tappioitta, tosin alla on kaksi perättäistä tasapeliä. Honkavaara näkee joukkueen pelissä kuitenkin olevan oikea suunta.

- Meillä oli viimeksi oikein hyvä toinen jakso Interiä vastaan ja siitä lähdetään jatkamaan. Miten, se riippuu sitten siitä, millainen kenttä on, mutta kyllä meillä osaamista suoraviivaiseenkin pelaamiseen on.

FC Lahti joutuu lähtemään otteluun ilman Pablo Andradea, Daniel Koskipaloa, Viljami Jokirantaa ja Anton Munukkaa. Muuten joukkueen terveystilanne on hyvä ja Bubacar Djaló palasi kokoonpanoon viime ottelussa.

Erotuomari: Hämäläinen Oskari
AET 1: Mynttinen Simo
AET 2: Kettunen Eemeli
4.ET: Smirnov Valentin


FC Lahti - KuPS Lahden stadionilla lauantaina 27.4. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, KuPS:n verkkosivut