4-5-1
vko.17 // 26.4.2024

​Inter avasi voittotilinsä (FC Inter-EIF 2-1)

Kuva: Tara Jaakkola

FC Inter otti kauden ensimmäisen täyden pistepottinsa kaatamalla perjantaina kotonaan EIF:n maalein 2-1.

Inter hallitsi ottelua miltei suvereenisti 75 minuutin ajan, mutta loppu meni tiukaksi. EIF puolusti sinnikkäästi Interin painostaessa, mutta oli lopulta tosissaan kamppailemassa ainakin pisteestä.

Inter otti odotetustikin pelin haltuunsa alusta saakka, mutta yliote on niin selkeä, että avausmaali oli lähinnä ajan kysymys. Se myös syntyi 34. minuutilla, kun Mikael Almen lobbasi pallon EIF:n rangaistusalueelle ja Iiro Järvinen ajoitti juoksunsa boksiin hienosti ja puski pallon ohi voimattoman Ramilson Almeidan.

Almeida piti kuitenkin EIF:aa pelissä mukana lukuisilla hyvillä torjunnoillaan. EIF:lla oli avausjakson lopulla hyvä painostusjakso, mutta Simon Lindholmin tolppalaukausta lähempänä kavennus ei ollut ja tauolle mentiin lukemissa 1-0.

Toiselle jaksolle Inter tuli jälleen vahvasti ja 2-0-maalissa Almeida oli jälleen voimaton. Matias Tamminen eteni oikeaa laitaa ja pelasi pallon maalille, jossa Timo Stavitskilla oli liki maaliviivalta helppo työ ohjata pallo maaliin.

Interillä oli paikka ratkaista ottelu lopullisesti, mutta Darren Smithin rangaistuspotku painui tolpan kautta ohi ja 75. minuutilla iski EIF. Abdoulaye Kante katkaisi Inter-puolustuksen syötön taaksepäin ja pääsi sijoittamaan kavennuksen käytännössä tyhjään maaliin.

EIF haki lopussa vielä tasoitusta ja pystyi luomaan muutaman puolittaisen paikan, mutta Inter piti lopulta johdostaan kiinni varmasti ja piti pisteet Turussa.