AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-3-3

33

(1-1)

Yleisöä 2468

AC Oulu
4-3-3
vko.15 // 11.4.2024

Ennakko: FC Inter-AC Oulu

Ennakko: FC Inter-AC Oulu

Kuva: Tara Jaakkola

FC Inter pelaa Veikkausliigakauden 2024 ensimmäisen kotiottelun perjantaina Veritas Stadionin iltaloistossa, kun vieraaksi saapuu AC Oulu.

Kumpikin joukkue jäi Veikkausliigan ensimmäisellä kierroksella pisteittä, joten molemmat joukkueet ovat luonnollisesti voitonnälkäisiä.

FC Inter on ollut vaikea vastustaja AC Oululle Veikkausliigassa, kun edellinen voitto sarjassa on kaudelta 2021. Viime kaudella kotiottelussa jouduttiin tyytymään tasapeliin ja vierasmatsissa joukkueet taistelivat ylemmän jatkosarjan viimeisestä, jonka turkulaiset nappasivat 2-1 voitolla. Kuten viime viikonloppuna nähtiin AC Oulun kärsittyä pitkästä aikaa tappion Seinäjoella, putket katkeavat joskus.

AC Oulun ailahteleva peli saa uuden koetuksen perjantaina Turussa, kun vastassa on hyvävireinen Inter. Valmennuksella on varmasti toiveissa ehjä ottelu, kun kahdessa aiemmassa ottelussa ensimmäinen jakso on ollut heikko ja siihen on odotettu parannusta. Toivottavasti joukkue saa molemmat jaksot perjantaina lentoon, jolloin turkulaisyleisölle voidaan tarjoilla navakkaa pohjoisen puoleista tuulta koko rahan edestä.

- Ottelun aloitus oli hankala meillä. Meidän tulee saada peleihin parempi startti, johon tulemme kiinnittämään huomiota. Pystymme luomaan hyviä maalintekotilanteita kunhan olemme tarpeeksi kärsivällisiä pallollisessa pelaamisessa. Puolustaessa meidän tulee päästä lähemmäs pallollista sekä toimia vielä kollektiivisemmin, jotta riistäminen on mahdollista. Näin ollen meidän ei tarvitse myöskään juosta niin suuria metrejä, AC Oulun valmentaja Mikko Viitsalo miettii.

Parantamisen varaa on myös kotijoukkueella avauskierroksella Gnistanille kärsityn tappion jälkeen.

- Olemme käyneet pelin läpi ja puhuneet joukkueen kanssa. Emme saa päästää sellaisia maaleja kuin Gnistanin toinen maali oli, Interin keskikenttämies Florian Krebs sanoo.

- Tappion jälkeen 1-2 päivää menee sen sulatteluun, mutta sitten käännetään katse tulevaan. AC Oulua en ole kovin paljon seurannut, yksi palaveri heidän pelaamisestaan on käyty. Tämä on todella tasainen liiga, mutta me pystymme voittamaan kenet tahansa, jos vain teemme oman työmme hyvin.

Krebs luottaa myös kotiyleisöön joukkueen 12. pelaajana. Interin kotiyleisö on Krebsille tuttu aiemmilta kausilta vierasjoukkueen paidassa.

- Sieltä kuuluu paljon huutoa, mikä oli ehkä ärsyttävintä, mutta nyt vain pidän siitä. Fanit pitävät ääntä ja se on meille hyvä, he tekevät meidät paremmiksi etenkin kotiotteluissamme, Krebs uskoo.

Interillä on lähes koko pelaajakaartinsa käytettävissä tulevaan otteluun. Kuitenkaan Djoully Nzoko, Axel Kouame ja Eetu Huuhtanen eivät ole valmennuksen käytettävissä.

Oululaisten riveistä ovat poissa Roope Salo, Danny Barrow ja Alexander Forsström.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: De Casseres Christian
AET 2: Mantere Juuso
4.ET: Lehtovaara Vili


FC Inter - AC Oulu Veritas Stadionilla perjantaina 12.4. kello 20.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, AC Oulun verkkosivut