AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-4-2

00

(0-0)

Yleisöä 4779

FC Lahti
4-3-3
vko.14 // 5.4.2024

Ennakko: Ilves-FC Lahti

Ennakko: Ilves-FC Lahti

Kuva: Jimi Soinila

Ilveksen sarjakausi käynnistyy Tammelan Stadionilla lauantaina kotiottelulla FC Lahtea vastaan.

Ilveksen sarjakauteen valmistaneet ottelut sujuivat tulosten valossa kaksijakoisesti. Kahden harjoitusottelun jälkeen joukkue otti Liigacupissa kolme peräkkäistä voittoa ja tasapelin, joita seurasi kaksi tappiota Liigacupissa ja kaksi harjoitusottelussa. Liigacupissa tie katkesi lohkovoiton jälkeen välierässä FC Interiä vastaan.

Veikkausliigakauden kenraaliharjoituksessa AC Oulu kaatui Tammelan Stadionilla maalein 1–0 viime perjantaina. Erityisesti ensimmäisen puoliajan esitys oli Ilvekseltä mallikas.

Ilveksen päävalmentaja Joonas Rantanen ja koko Ilveksen joukkue odottavat innolla tulevaa ottelua ja Veikkausliigakauden alkua.

– Pääsemme vihdoin aloittamaan sarjakauden ja vielä kotikentällä uudella stadionilla – kyllä tämä päivä on ollut yhtenä kiintopisteenä koko pre-seasonin ajan. Tunnelma jengissä on hyvä, ja lataus kasvaa lauantaille, jolloin aloitamme rakentamaan omaa tarinaamme tämän kauden Veikkausliigassa, sanoo Rantanen.

– Olemme käyneet läpi Lahden pelaamista ja tiedämme, minkälainen joukkue tulee vastaan, mutta kyllä oleellista on meidän oma tapamme pelata. Haluamme ottaa kotikentällä sen roolin, että määrittelemme pelin kulkua. Toivottavasti saamme paljon yleisöä joukkueen tueksi.

FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg odottaa huomista ja haluaa nähdä kentällä energisen ja yhtenäisen joukkueen, joka uskaltaa olla rohkea.

– Innostuneisuus ja keskittyminen on näkynyt kundeissa ja nyt se sarjakausi alkaa. Meillä on selkeät kuviot, miten me haluamme haavoittaa vastustajaa. Vastustajalla on selkeät kuviot. Iso asia oli, että FC Lahden Hall of Famen henkilöt olivat valmistavan päivän paikalla ja buustasivat lisää joukkuetta kohti tulevaa kautta. Pelaajat olivat innoissaan siitä ja ottivat kokemuksen syvällä rintaäänellä kuultuja asioita vastaan.

- FC Lahti on valmis ja iskukykyinen kohti sarjakauden avausta. Energinen, yhtenäinen ja rohkea Lahti saapuu huomenna Tammelaan. Meidän pitää omalla tekemisellämme saada kannattajiemme tuki taaksemme, Lindberg kertoo.

Viime perjantaina AC Oulua vastaan Ilves sai kokoonpanoonsa mukaan myös pitkän kuntoutuksen jälkeen kentälle palanneen keskikenttäpelaaja Joona Vetelin, joka pelasi ottelun lopussa noin 20 minuuttia. Sarja-avauksessa FC Lahtea vastaan Ilveksen kokoonpanosta puuttuu ainoastaan Maksim Stjopin.

FC Lahti lähtee metsästämään avauspisteitään myös hyvässä tilanteessa. Kokoonpanosta on varmasti sivussa vain Pablo Andrade. Lisäksi puolustaja Akseli Puukko kärsii viime kauden viimeisessä pelissään saamasta punaisesta kortista johtuvaa pelikieltoaan tämän ottelun.

Erotuomari: Hämäläinen Oskari
AET 1: Mynttinen Simo
AET 2: Kettunen Eemeli
4.ET: Mäkinen Kalle


Ilves - FC Lahti Tammelan stadionilla lauantaina 6.4. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, FC Lahden verkkosivut