AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
4-4-2

00

RPK 4-2

(0-0)

Yleisöä 934

FC Inter
3-4-3
vko.43 // 24.10.2023

Ennakko: FC Honka-FC Inter

Ennakko: FC Honka-FC Inter

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka ja FC Inter jatkavat taistelua paikasta ensi kauden eurokentillä, kun joukkueet iskevät yhteen keskiviikkona Tapiolan Urheilupuistossa Eurolopputurnauksen 1. kierroksen ottelussa.

Honka ja Inter kohtasivat viimeksi lauantaina niin ikään Tapiolassa. Sen ottelun Honka voitti 3-0 Roman Eremenkon, Nasirun ja Edmund Arko-Mensahin maaleilla. On toki huomioitava, että turkulaiset eivät pelanneet ottelussa oletetulla ykköskokoonpanollaan.

– Voitto oli meille toki tärkeä, mutta on odotettavissa, että he pelaavat erilaisella kokoonpanolla keskiviikkona. Pelistä tulee varmasti vaikeampi. Lisäksi se on kerrasta poikki, pohtii Honka-vahti Maksim Rudakov.

– Kaikki keskittymisemme on nyt palautumisessa ja valmistautumisessa. Meidän täytyy antaa kaikkemme kauden viimeisiin otteluihin ja luottaa itseemme, hän jatkaa.

Inter pääseekin vahvalla miehistöllä otteluun. Maalivahtivalmentaja Ville Vastamäki on luottavainen, että Inter on valmis tekemään tulosta isossa ottelussa.

– Erittäin aktiivista jalkapalloa tullaan pelaamaan, meillä on jätkät kunnossa ja kaikki ovat saaneet minuutteja. Todella hyvä ja viihdyttävä jalkapallo-ottelu luvassa, joka päättyy Interin voittoon, "Vastis" julistaa.

Hän ei usko enää taktisiin jymy-yllätyksiin.

– Tässä vaiheessa kautta kun on nähty 27 peliä ja cupin matsit päälle, niin ei ihan hirveästi uusia infoja tullut. Aika hyvin tiedetään, mitä Honka tulee tekemään.

Lauantain kohtaamisen voitto varmisti kuitenkin Hongan osalta sen, että keskiviikkona pelataan kotinurmella.

– Oli tärkeää saada tämä peli kotikentälle. Tunnemme itsemme paljon luottavaisemmaksi omien kannattajiemme edessä.

Ottelun alku on varmasti tärkeä. Inter joutui lauantaina vajaalle jo ottelun alussa, eikä vastaavaan ole nyt varaa.

– Olisi kiva jos yli 10 minuuttia päästäisiin pelaamaan täydellä miehityksellä tällä kertaa. Kyllä me tullaan ryminällä heti alkuun ja tehdään pari maalia ekaan 15 minuuttiin ja sitten katsotaan loppu matsista.

Jos ratkaisua ei saada 90 minuutin peliajan tai jatkoajan puitteissa, niin ammutaan rankkarikisa.

– Niitä on harjoiteltu tasaisin väliajoin läpi kauden, joten homma on hallussa, Vastamäki päättää.

Honka saa otteluun takaisin ainakin pelikieltonsa kärsineen Kevin Jansenin. Interiltä poissa on ainakin viime kohtaamisessa ulosajettu Matias Ojala.

Erotuomari: Nevalainen Ville
AET 1: Koskinen Samu
AET 2: Lemettinen Jouni
4.ET: Manninen Joona

FC Honka - FC Inter Tapiolan Urheilupuistossa keskiviikkona 25.10 kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, FC Interin verkkosivut