AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KTP
3-5-2

02

(0-2)

Yleisöä 2274

IFK Mariehamn
4-4-2
#11 Ngueukam #11 Ngueukam
vko.42 // 20.10.2023

Ennakko: KTP-IFK Mariehamn

Ennakko: KTP-IFK Mariehamn

Kuva: Mikko Mäkelä

KTP ja IFK Mariehamn päättävät Haastajasarjan todelliseen kohtalonotteluun, jossa ratkaistaan karsijan paikka ja suora putoaminen.

KTP on pisteen IFK Mariehamnia edellä otteluun lähdettäessä, joten tasapeli riittäisi kotkalaisille suoran putoamisen välttämiseen. Takana on kuitenkin huolestuttavaksi venynyt tappioputki.

- Pitää unohtaa menneet ja lähteä puhtaalta pöydältä- Joukkueessa on henki säilynyt hyvänä, vaikka peli ei olekaan kulkenut.

- Kun oljenkortta tarjotaan, siihen pitää tarttua. Vaikka panos onkin kova, ei peliä kannata sen enempää jännittää, KTP:n kokenut Johannes Laaksonen painottaa.

IFK Mariehamnin osalta kyse on sananmukaisesti tilanteesta "vinna eller försvinna". Vain voitto pelastaa joukkueen suoralta putoamiselta.

- Näen sen positiivisena, että meidän on pakko voittaa. Uskon, että on vaikeampaa KTP:lle, joka on hävinnyt monta ottelua peräjälkeen, lähteä sillä asenteella, että tasapeli riittää, Grönvitt-luotsi Jimmy Wargh sanoo.

Kotkassa ei ole kehitelty mitään poppakonsteja huipputärkeää ottelua varten.

- Aika lailla samanlaisesti ollaan valmistauduttu kuin normaalistikin. Alkuviikko on keskitytty puolustukseen ja sen jälkeen hyökkäykseen. Ihan normiviikko. Ei mitään erityistä. Pientä viilausta vain, Laaksonen kertoo.

Laaksonen jatkaa KTP:ssä myös ensi kaudella, sillä hänellä on sopimustaan vielä vuosi jäljellä.

- Tietenkin haluan mieluummin pelata liigassa ensi kaudellakin. Olisikohan minulla lähes pari sataa liigapeliä kasassa, joten 200 pelin rajapyykki olisi kiva saavuttaa, 181 kertaa Veikkausliigassa uransa aikana pelannut kotkalainen toteaa.

IFK Mariehamnilta ovat sivussa pelikieltoa kärsivät Elmo Henriksson, Jiri Nissinen ja kapteeni Timi Lahti. Lisäksi puuttuu Leo Andersson loukkaantumisen takia.

- Meillä on iso ja leveä ryhmä, mikä on etu viimeisissä otteluissa. Elmo Henrikssonin korvaaja Otto Hautamo on ollut hyvä harjoituksissa ja niissä muutamissa otteluissa, jotka hän on pelannut. Hän on ollut hyvä koko vuoden ja on mukava nähdä hänet lauantaina, Wargh sanoo.

- Nyt kun kapteenimme Timi Lahti on pelikiellossa, Alan Henrique ottaa todennäköisimmin hänen paikkansa. Alan ei ole kovin paljoa päässyt pelaamaan kauden aikana, mutta hän on osoittanut pelinälkänsä.

Wargh laskee, että IFK Mariehamnin lähtökohdat eivät pelikielloista huolimatta ole varsinaisesti heikentyneet.

- Lasken, että Albin Granlund ja Jean-Christophe Coubronne palaavat lauantaina. Kaksi puolustajaa puuttuu pelikieltojen takia, mutta saamme kaksi takaisin riviin todennäköisesti. Leveä ryhmä voi olla meille etu myös mahdollisissa karsintapeleissä seuraavalla viikolla.

Erotuomari Al-Emara Mohammad
AET 1 Valjakka Turkka
AET 2 Lamppu Mika
4.ET Antamo Dennis

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko lauantain kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

KTP - IFK Mariehamn Arto Tolsa Areenalla lauantaina 21.10. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.