AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

15

(1-3)

Yleisöä 2150

Ilves
4-4-2
vko.42 // 20.10.2023

Ennakko: FC Lahti-Ilves

Ennakko: FC Lahti-Ilves

Kuva: Juha Tamminen

Pitkä ja raskas liigakausi tulee päätökseensä lauantaina Hiihtiksellä. FC Lahti saa päättää kautensa kotiyleisön edessä ja vastaansa Lahti saa pisteen edellä olevan Ilveksen Tampereelta.

Ilves on taulukon yhdeksäntenä, pisteen FC Lahden yläpuolella ja saman eron päässä FC Hakasta, joka päättää kautensa AC Oulun vieraana. Sarjasijoitukset voivat siis elää vielä viimeisen kierroksen aikana.

FC Lahti harjoitteli ja lepäsi ennen viimeistä rutistusta maajoukkue tauolla. Akseli Puukko ja Osku Maukonen edustivat Suomea omissa ikäluokissaan EM-karsintaturnauksissa. Lauantain otteluun Lahti lähtee tuoreilla jaloilla, mutta sivussa ovat varmasti Marius Könkkölä, Pablo Andrade ja Juho Pirttijoki. Lisäksi Arian Kabashi on pelikiellossa korttitilin täyttymisen takia ja Maukonen on yhä maajoukkueen matkassa.

FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg haluaa Lahden näyttävän vielä kerran kotiyleisölle parastaan ja palkita kotiyleisön.

– Joukkueen kanssa olemme painottaneet sitä, että esiinnymme vielä kerran kaudella 2023 kotiyleisön edessä ja haluamme jatkaa sitä ilmettä ja peliä, jota olemme kotona pystyneet esittämään. Meidän pitää edelleen pystyä esiintymään kentällä rohkeasti ja röyhkeästi pelaten siten, että paikalle tulleet katsojat saavat niitä tunteita, mitä haluamme pelaamisellamme tuottaa.

- Haluamme palkita kotiyleisön. Toivottavasti yleisö tulee sankoin joukoin kannustamaan, sillä kannattajien merkitys on ollut meille valtaisa koti- ja myös vierasotteluissa, Lindberg kertoo.

Maaottelutauolta niin ikään hyvin levänneenä kauden päätökseen lähtevä Ilves haluaa esiintyä kentällä edukseen ja päättää kauden vahvasti. Päävalmentaja Joni Lehtonen kertoi pelillisestä ja henkisestä valmistautumisesta kauden päätökseen.

- Totuushan on, että todellista panosta ei ole. Ei ole uhkaa karsinnoista, tai kovin konkreettista voitettavaa. Toki on mukavampaa, jos sijoitus sarjassa on pykälän, tai kaksi korkeampi. Pitkä pätkä myös, että Lahdessa ei olla saatu pisteitä, niin lähdetään sitä katkaisemaan. Meillä on ollut oma hyvä putki otteluissa ja halutaan sitä jatkaa, ja päättää kausi voitolla, että saadaan siltä pohjalta joukkue jatkamaan ensi kaudelle.

- Pelillisesti lähdetään jatkamaan samalla sapluunalla ja halutaan saada ehjä, hyvä Veikkausliiga-ottelu viimeiselle kierrokselle. Ei sen tarkempia pelillisiä, tai tilastollisia tavoitteita, kunhan saadaan yksi maali enemmän kuin vastustaja, avaa Lehtonen päätöskierroksen lähtökohtia.

Erotuomari Hämäläinen Oskari
AET 1 Vuorinen Juuso
AET 2 Hyvönen Heini
4.ET Leino Mikko

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko lauantain kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

FC Lahti - Ilves Lahden Stadionilla lauantaina 21.10. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, Ilveksen verkkosivut