AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
AC Oulu
4-5-1

11

(1-0)

Yleisöä 827

FC Haka
4-3-3
vko.42 // 20.10.2023

Ennakko: AC Oulu-FC Haka

Ennakko: AC Oulu-FC Haka

Kuva: Iitu Lehtonen - @iituxiini

AC Oulu ja FC Haka kohtaavat lauantai-iltapäivän Veikkausliigaottelussa, joka on samalla Haastajasarjan viimeinen.

Raatissa panoksena ovat FC Hakan osalta pitää sarjassa paikka kahdeksantena, mutta muuten heidän kautensa päättyy lauantaina Raatissa. Ottelu on myös "Tornion terrieri" Teemu Tainion viimeinen koskilaisten päävalmentajana. AC Oulu puolestaan taistelee enemmän kunniasta sekä hyvästä lähdöstä kohti ensi viikolla alkavaa Eurolopputurnausta. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo neljä kertaa cupit mukaan lukien. Oululaiset ovat voittaneet kaksi kohtaamista ja loput ottelut ovat päättyneet tasan.

- Haka pelaa kauden viimeisen pelinsä ilman paineita: joukkue on joko 8. tai 9. Ottelu on samalla päävalmentaja Teemu Tainion viimeinen Hakan koutsina ainakin tähän kohtaan. Joukkue aikoo kierrättää pelaajia, mikä on yleinen käytäntö loppukaudesta.

- Joukkue kykenee pelaamaan pallonhallinnan kautta, mutta etenee enimmäkseen nopeasti ja suoraviivaisesti pystyjuoksujen ja -syöttöjen avulla. Haka on edelleen erinomainen vastahyökkäyksissä ja hyökkäyserikoistilanteissa ja onkin tehnyt runsaasti maaleja läpi kauden. Haka on pelannut nyt neljän linjalla ja saanut stabiloitua puolustamisensa. Joukkue on kuitenkin päästänyt sarjassa kolmanneksi eniten maaleja eivätkä hyökkäävät pelaajat pysy aina muodossa jättäen puolustavat pelaajat vaikeuksiin, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen arvioi vastustajaa.

Valkopaidat ovat saaneet valmistautua otteluun rauhassa, sillä joukkue lomaili edellisen ottelun jälkeen reilun viikon ja tälläkin viikolla ohjelma on ollut aiempaa rennompi.

– Meidän ohjelma on ollut erilainen, vähän löysempi. Mutta tuossa, kun pelattiin, niin sama ilo siellä on kuin tähänkin asti, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio kertoo.

Kauden päättävä ottelu tulee olemaan monen pelaajan tavoin viimeinen Hakan paidassa myös Tainiolle, joka jättää seuran kuuden menestyksekkään vuoden jälkeen.

– Mitä tulee henkilökohtaisiin fiiliksiin, niin tämä on yksi peli muiden joukossa.

Valkeakoskelaiset lähtevät otteluun kahden voiton saattelemana, kun oululaisilla on alla vaikea vierailu Tampereella Ilvestä vastaan, josta ei pisteitä kotiin ollut tuomisina. AC Oulu on puolestaan voittanut kaksi edellistä kotiottelua, joka varmasti antaa oululaisyleisön odottaa voittoa myös lauantaina.

- Meillä on hieman erilainen tilanne: sijoitus on joka tapauksessa 7. ja pelit jatkuvat jo keskiviikkona Seinäjoella Eurolopputurnauksessa SJK:a vastaan. Oman pelin kehittäminen ja jalostaminen jatkuvat, mutta niin, että Hakan vahvuuksiin ja heikkouksiin täytyy pystyä vastaamaan, Ojanen miettii.

Lauantain ottelu on valkopaidoille käytännössä merkityksetön, mutta kotijoukkue Oulu sen sijaan tosiaan jatkaa kauttaan vielä ensi viikollakin Eurolopputurnauksen merkeissä.

– Heillä seuraava peli on keskiviikkona jo, niin varmaan vähän miettivät peluutusta. Eivät he toki voi huilatakaan, sillä helpompi aina lähteä tiukkoihin peleihin voitto alla, Tainio ennakoi.

Lauantain ottelussa on mahdollisuus molemmilla joukkueilla kierrättää tavallista enemmän, joten Raatin nurmella voidaan nähdä tulevaisuuden lupauksia. Edellisessä ottelussa AC Oulun paidassa ensimmäiset Veikkausliigaottelunsa pelanneet Rene Kähkönen ja Julius Paananen väläyttelivät omaa osaamistaan ja monet olivat jo vakuuttuneita nuorukaisten pärjäämisestä isommissa ympyröissä.

Koskilaisten kokoonpanotilanne otteluun lähdettäessä on varsin hyvä, sillä ainoastaan Haymenn Bah-Traore on sivussa sairastuttuaan juuri ottelun alla. Muutoin Tainio apujoukkoineen pääsee valitsemaan mieleisensä ryhmityksen kentälle. Vastuuta on kuitenkin päävalmentajan mukaan luvassa laajalla rintamalla.

– Kuten sanoin, niin jaetaan peliaikaa näissä kahdessa viimeisessä pelissä kaikille se 45 minuuttia vähintään. Osa ei pelannut siinä Kotka -pelissä, niin he saavat sen oman nelivitosensa sitten tässä pelissä. Kiva olis päättää kausi voittoon, Tainio toteaa lopuksi.

Erotuomari Viljanen Petri
AET 1 De Casseres Christian
AET 2 Kiistala Jarno
4.ET Korkalainen Tatu

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko lauantain kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

FC Lahti - Ilves Lahden Stadionilla lauantaina 21.10. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: AC Oulun verkkosivut, FC Hakan verkkosivut