AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-3-3
#27 Traore #3 Jorginho #16 Miettunen

32

(1-0)

Yleisöä 1388

AC Oulu
4-3-3
#14 Jokelainen #44 Breitenmoser
vko.40 // 5.10.2023

Ennakko: Ilves-AC Oulu

Ennakko: Ilves-AC Oulu

Kuva: Juha Tamminen

Ilveksen miesten edustusjoukkue ja koko keltavihreä seurayhteisö on palannut tarunhohtoisesta viikonlopusta takaisin arjen pariin, kun viikko kuluu valmistautuessa perjantaina häämöttävään seuraavaan Veikkausliigaotteluun. Ilves isännöi AC Oulua viikonlopun käynnistävässä pääsarjakamppailussa.

Ilves on jo sarjapaikkansa varmistanut ja cupin voitto toi paikan Eurooppaan, mutta päävalmentaja Joni Lehtosen mukaan nälkää riittää AC Oulun kaatamiseksi.

- Toki kahdessa viimeisessä pelissä huomioidaan myös tulevaisuuden asioita, mutta joukkueelle annettu viesti on ollut, että halutaan jättää hieno muisto viimeisestä ottelusta Ratinassa ja päättää se aikakausi voitolla. Pelaajat on siihen sitoutuneita, juhlat on juhlittu ja työnteko on taas käynnissä. Seuraavaan peliin sitten taas keksitään uudet kannustimet, mutta uskon, että ollaan perjantaina valmiita kaatamaan AC Oulu, vakuuttelee Lehtonen Ilveksen verkkosivuilla.

Laivastonsinisen vierasjoukkueen matka käy kohti Tamperetta kolmannen kerran tälle kaudella. Kohtaaminen on joukkueiden viides tänä vuonna, kun cupit lasketaan mukaan. Oululaisten saldo on toistaiseksi yksi voitto, tasapeli ja kaksi tappiota. Perjantaina on mahdollisuus tasoittaa puntit Ratinan iltavaloissa.

Ilves on siis teroittanut kyntensä kauden loppua kohden päävalmentajan vaihdoksen jälkeen. Pääkäskijä Lehtosen luotsaama joukkue käänsi kurssia elokuussa juuri AC Oulua vastaan voitettuaan ottelun Raatissa 85 päivän voitottoman jakson jälkeen. Tamperelaiset tekivät sen vielä seuraavalla viikolla toistamiseen Suomen Cupissa ja päätyivät lopulta voittamaan koko kilpailun.

- Ilveksellä on kolmesta viime pelistä saldona kaksi voittoa ja yksi tasapeli. Lisäksi he ovat tuoreita Suomen Cupin voittajia, joten joukkueessa on varmasti hyvä ja itseluottamusta täynnä oleva fiilis tällä hetkellä, AC Oulun valmentaja J-P Savolainen toteaa oululaisten verkkosivuilla.

Savolaisen mukaan Ilves puolustaa erittäin tiiviisti ja kurinalaisesti blokissaan ja on erittäin aggressiivinen puolustaessaan eteenpäin.

- Meidän tuleekin pystyä houkuttelemaan Ilves aloittamaan prässin ja sitten iskemään prässin taakse syntymiin tiloihin ja sitten kiihdyttämään hyökkäystä kohti vastustajan maalia. KTP -ottelussa pystyimme tähän erinomaisesti ottelun alussa ja myös tämän jälkeen yksittäisinä hetkinä pelin sisällä. Nyt olennaista on kyetä laadukkaaseen pallolliseen peliin johdonmukaisemmin läpi ottelun, Savolainen painottaa.

Varmoja poissaolijoita AC Oulun riveistä on Ashley Coffey, Yassin Daoussi ja Onni Suutari.

Erotuomari: Antamo Dennis
AET 1: Kettunen Eemeli
AET 2: Määttänen Janne
4.ET: Nieminen Juho

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

Ilves - AC Oulu Ratinan stadionilla perjantaina 6.10. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, AC Oulun verkkosivut