AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
5-3-2

00

(0-0)

Yleisöä 1350

FC Lahti
4-4-2
vko.40 // 7.10.2023

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Lahti

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Lahti

Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamn kohtaa Haastajasarjan viimeisessä kotiottelussaan sunnuntaina FC Lahden ja panokset ovat kotijoukkueella huipussaan.

IFK Mariehamn lähtee otteluun jumbosijalta, mutta edellä KTP on vielä tavoitettavissa. Voitto FC Lahdesta ja voitto päätöskierroksella kotkassa nostaisi Grönvittin varmuudella pois suoran putoajan paikalta.

Valmistautuminen otteluun on IFK-leirissä tehty huolella. Syyskuun alussa valmennustiimiin liittynyt Daniel Sjölund kertoo, että täysi viikko ilman ottelua on tullut nyt hyvään saumaan.

- Oikeastaan ensimmäistä kertaa meillä oli hyvin aikaa valmistautua. Minun tulostani lähtien meillä on ollut otteluitten välissä vain kaksi tai kolme kunnollista harjoituskertaa. Nyt olemme pystyneet valmistautumaan kunnolla ja tekemään töitä niiden asioiden suhteen, joita olemme alkaneet työstää, Sjölund sanoo.

IFK Mariehamnin tilanteeseen vaikuttaa ainakin jollain lailla KTP:n lauantaisen ottelun tulos, mutta lähtökohta on se, että nousu karsijan paikalle on joka tapauksessa omissa käsissä.

- Riippumatta siitä miten KTP:n ottelussa käy meidän on haettava voittoa. Rakennamme erilaisia malleja siitä, miten ottelussa Lahtea vastaan tapahtuu, Sjölund toteaa.

Grönvittin pelaajatilanne sunnuntain alla on erinomainen, sillä ainoastaan Leo Andersson on varmuudella sivussa kokoonpanosta.

FC Lahdella ei ole enää suurta panosta kumpaakaan suuntaan. Sarjapaikka on varma, eikä mahdollisuuksia europaikkalopputurnaukseen enää ole. FC Lahti haluaa silti napata Haastajasarjan kakkostilan. Edellisellä kierroksella Lahti kärsi ensimmäisen tappionsa uuden valmennuksen alaisuudessa. Lahtelaiset loivat tukun maalipaikkoja, mutta FC Haka piti maalinsa puhtaana ja iski kahdesti.

FC Lahti on Haastajasarjassa tällä hetkellä kolmantena tasapisteissä toisena olevan Hakan kanssa. Hakan maaliero on niukasti parempi, joten lahtelaisilla on loistavat mahdollisuudet ohittaa koskilaiset. Saarelle Lahti lähtee ilman pelikieltoista Arian Kabashia, jonka lisäksi sivussa ovat varmasti Marius Könkkölä, Pablo Andrade, Lassi Järvenpää ja Juho Pirttijoki. FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg haluaa neljästä aikaisemmasta pelistä tutun hyvän pelillisen ilmeen jatkuvan.

– Haka-ottelu on nyt pureskeltu ja käyty läpi, mitä siinä on ollut mukautettavaa. Meillä on ollut hyvä harjoitusviikko, jossa olemme käyneet läpi vastustajan tekemistä ja meillä on tiedossa selkeät alueet, missä lähdemme iskemään heitä vastaan. Vastustajalle ottelu on iso ja lauantain tulokset antavat heille suuntaviivoja. Meillä on hyvällä ilmeelle ja raikkaalla otteella oleva joukkue. Neljästä aikaisemmasta pelistä on keskusteltu ja sitä ilmettä on nähty treenikentällä. Haluamme, että se siirtyy myös peliin. Siinä olemme asian ytimessä, Lindberg summaa lahtelaisten sivuilla.

Erotuomari Simani Peiman
AET 1 Honkanen Jukka
AET 2 Nykänen Sami
4.ET Sario Einari

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

IFK Mariehamn - FC Lahti Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 8.10. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut