AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-4-2

21

(1-1)

Yleisöä 1401

IFK Mariehamn
5-3-2
vko.39 // 26.9.2023

Ennakko: Ilves-IFK Mariehamn

Ennakko: Ilves-IFK Mariehamn

Kuva: Juha Tamminen

Ilves pääsee reilun kuukauden tauon jälkeen pelaamaan kotiyleisönsä edessä, kun IFK Mariehamn saapuu vieraaksi Ratinaan.

Ilves kohenteli asemiaan Haastajasarjassa hakemalla edellisessä ottelussaan 3-0-voiton KTP:sta. Keltavihreiden päävalmentajana nyt seitsemän Veikkausliigaottelua toiminut Joni Lehtonen on nähnyt joukkueensa toimesta kolme voittoa, yhden tasapelin ja kolme tappiota. Joukkueen pelillisissä rakenteissa on kuitenkin ollut havaittavissa tasaista parannusta ja ajoittain joukkue on pystynyt vakuuttaviinkin otteisiin niin pallollisessa kuin pallottomassakin pelaamisessaan.

Lehtonen näki edellisessä ottelussa useita hyviä merkkejä pelin kehittymisestä ja näkee loppukauden kuvan selkeänä.

- KTP:ta vastaan hyökkäyspelaaminen oli monipuolista. Vaikka meillä on selkärankana myös tavat edetä suoraviivaisesti, mutta on alettu löytämään erilaisia vaihtoehtoja. On pystytty etenemään ns. linja kerrallaan ja sitä viestiä on yritetty pelaajille viedä, että viimeiselle kolmannekselle päästäessä on erittäin tärkeää "upottaa" hyökkäykset.

- Tällä hetkellä tuntuu, että pelaajat pyrkivät viemään hyökkäykset loppuun asti ja luomaan maalipaikkoja. Se on tärkeää myös sen kannalta, että pystytään hyökkäykset päättämällä estämään vastustajan vastahyökkäykset, Lehtonen sanoo.

IFK Mariehamn otti viikonloppuna puolestaan elintärkeän voiton FC Hakasta, mutta haaste sarjapaikan säilyttämisen suhteen on edelleen iso. Kolme pistettä auttoi, mutta ei vielä ratkaissut mitään.

- Olemme painottaneet pelaajille, että olemme edelleen taulukon viimeisenä. Kaikki on omissa käsissämme, mutta meidän pitää jatkaa otteluitten voittamista. Odotan ja myös uskon, että lataus on samalla tasolla kuin viimeksi Hakaa vastaan, IFK-luotsi Jimmy Wargh sanoo.

- Ilves tarvitsee myös pisteitä sarjapaikkansa varmistamiseen, joten odotan tiukkaa ottelua.

Warghin mukaan mitään taikatemppuja tässä vaiheessa kautta ei tehdä.

- Avainasia meille on, että jatkamme samaa kovaa työtä ja kurinalaista puolustuspelaamista. Edellisotteluun verrattuna meidän pitää olla pallollisena selvästi parempia, jotta voimme pelata pidempiä hyökkäyksiä.

Ilveksellä on iso viikko, sillä keskiviikon huipputärkeän ottelun lisäksi viikonloppuna odottaa Suomen Cupin finaali FC Honkaa vastaan.

- Nyt on mahtava viikko edessä ja jokainen pelaaja pukuhuoneessa uskoo, että meillä on täydet mahdollisuudet voittaa kaksi seuraavaa ottelua. Lähtökohta on, että ensin hoidetaan keskiviikon ottelu ja satsataan siihen.

- Tehdään (peli)suunnitelmat ja jatketaan siihen mihin KTP:ta vastaan jäätiin. Jos saadaan samat hyvät asiat matkaan pienillä "tuunauksilla", niin meillä on hyvät mahdollisuudet ottaa kolme pinnaa, ennakoi Lehtonen.

IFK Mariehamnilta ovat sivussa Leo Andersson, Michael Fonsell ja Patrik Raitanen. Dé sen sijaan palaa riviin pelikieltonsa kärsittyään.

Erotuomari: Munukka Antti
AET 1: Aravirta Jan-Peter
AET 2: Määttänen Janne
4.ET: Kyllönen Aapo


Ilves - IFK Mariehamn Ratinan stadionilla keskiviikkona 26.9. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, IFK Mariehamnin verkkosivut