AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Haka
4-3-3

20

(1-0)

Yleisöä 2385

FC Lahti
4-4-2
vko.39 // 30.9.2023

Ennakko: FC Haka-FC Lahti

Ennakko: FC Haka-FC Lahti

Kuva: Jussi Rämä

Veikkausliigan Haastajasarjan tiukat kamppailut jatkuvat sunnuntaina, kun FC Haka saa vastaansa FC Lahden.

Viimeksi, kun Haka ja Lahti kohtasivat Tehtaan kentällä heinäkuun lopussa, pisteet tasattiin maalein 1-1. Oliver Whyten osumalla ottelua johtanut koskilaisjoukkue hukkasi johtonsa 71. minuutilla syntyneellä omalla maalilla.

Tuon jälkeen myös Hakalla on kulkenut ja joukkue viilettikin kuuden ottelun tappiottomassa putkessa. Tuo putki kuitenkin katkesi viime perjantaina Ahvenanmaalla, kun Hakalle tällä kaudella erityisen haastava IFK Mariehamn nappasi kotikentällään niukan 2-1 -voiton.

Valkopaidat olivat Ahvenanmaalla pahasti siipirikkoisina, sillä kapteeni Niklas Friberg, Stavros Zarokostas ja Tuure Siira olivat kaikki pelikiellossa. Hyvä uutinen, että kaikki ovat tulevana sunnuntaina jälleen pelikelpoisia. Kotijoukkueen pelaajatilanne on muutoinkin erinomainen, sillä päävalmentaja Teemu Tainion mukaan hänellä on käytettävissään täysi kokoonpano.

– Meillä on kaikki pelaajat käytössä, mikä tarkoittaa, että osan joutuu jättämään pois. Valinnat tehdään aina päivän ja viikon kunnon mukaan. Oon todella tyytyväinen tilanteeseen tällä hetkellä, Tainio toteaa FC Hakan verkkosivuilla.

FC Lahden sarjapaikka varmistui perjantaina ja nyt Lahti pääsee tähyilemään ylöspäin. Haastajasarjaa johtava AC Oulu on edelleen tavoitettavissa. Se kuitenkin vaatii lopuista kolmesta ottelusta kolme voittoa. FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg haluaa nähdä kentällä jälleen sitä Lahtea, josta lahtelaiset ovat päässeet nauttimaan kolmessa edellisessä ottelussa.

– Eilen AC Oulun ja KTP:n välisessä ottelussa ratkesi se, että meidän loppukautemme minimitavoite, eli sarjapaikan säilyttäminen toteutuu. Nyt siirrämme katseet eteenpäin ja katsomme pelkästään ylös. Edelleen ykkösasiamme on sen saman pelillisen ilmeen uusiminen kuin kolmessa edellisessä ottelussa on ollut. Sitä on työstetty viikon aikana harjoituskentällä ja huomenna on jälleen mahdollisuus näyttää sitä.

- Haluamme jälleen ansaita kannattajiemme tuen, sillä kannatus, jota olemme saaneet viime peleissä, on ollut joukkueelle erittäin tärkeää, Lindberg kehuu.

FC Haka ja FC Lahti ovat viime vuosina pelanneet tasaväkisiä otteluita, eikä ole mitään syytä olettaa, etteikö näin tapahtuisi myös tällä kertaa.

– Lahti on meille tuttu joukkue ja tasaisia pelejä ollut heitä vastaan. Ei siellä mitään radikaaleja muutoksia ole tehty, vaan ilmapiiri jotenkin muuttunut ja pienet marginaalit kääntyneet heille. Niinhän se usein menee ja huomenna on tarkoitus, että ne kääntyy meille, Tainio huomauttaa.

FC Lahden terveystilanne on kohtalainen, sillä varmasti sivussa ovat loukkaantumisten vuoksi vain Marius Könkkölä ja Pablo Andrade. Muut pelaajat ovat osallistuneet harjoitusviikolla treeneihin. Lisäksi Lahti joutuu tulemaan toimeen ilman pelikieltoista Teemu Penninkangasta.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Honkanen Jukka
AET 2: Koskinen Samu
4.ET: Nevalainen Ville


Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

FC Haka - FC Lahti Tehtaan kentällä sunnuntaina 1.10. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hakan verkkosivut, FC Lahden verkkosivut