AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KTP
4-4-2

03

(0-1)

Yleisöä 2012

Ilves
4-3-3
vko.38 // 21.9.2023

Ennakko: KTP-Ilves

Ennakko: KTP-Ilves

Kuva: Mikko Mäkelä

KTP isännöi Ilvestä perjantaina molemmille erittäin tärkeässä ottelussa kaksikon ollessa Haastajasarjassa karsintaviivan molemmin puolin.

Joukkueiden väliset aikaisemmat kohtaamiset kuluvan kauden aikana ovat olleet niukkamaalisia, mutta sujuneet tamperelaisten komennossa. Ilves kaatoi kotkalaiset Vapun aatonaattona Ratinassa 1-0 lukemin ja heinäkuussa pisteet tasattiin maalittoman tasapelin jälkeen, kun Ilves oli rummuttanut kotijoukkueen maalia kohti yli 20 maalintekoyritystä.

Ilves sai viime viikolla kahden pelin mittaisen tappioputkensa poikki, mutta voitottomia pelejä on kolme peräkkäin.

- Kaikki pelit on tärkeitä ja jokaisessa pelissä on iso panos (loppukauden aikana), mutta ei tätä lajia oikeastaan voi lähestyä muulla tavalla kuin keskittymällä seuraavaan otteluun. Joukkue vaikuttaa olevan henkisesti hyvässä tilassa ja pelaajat vaikuttavat valmiilta heittäytymään otteluihin. Se on se mitä halutaan nähdä, tuumii Ilveksen päävalmentaja Joni Lehtonen Ilveksen Viikko -podcastissa.

Kummallakin joukkueella on otteluun lähdettäessä tilastoputkia, joita varmasti pyritään katkaisemaan lähes keinolla millä hyvänsä, kun Haastajasarjan pelit käyvät pikaista tahtia kohti päätöstään. Ilves sai viime viikolla kahden pelin mittaisen tappioputkensa poikki, mutta voitottomia pelejä on kolme peräkkäin. KTP puolestaan on hävinnut 4 viimeisintä otteluaan ja ei ole pystynyt pitämään omaa maaliaan puhtaana kahdeksalla edellisellä yrittämällään. Joukkueet ovat tehneet maaleja lähes saman verran, n. 1 maalin/ottelu.

KTP:n vieraaksi saapuva Ilves on kerännyt 23 ottelusta 21 pistettä ja on vain yhden pisteen marginaalilla raitapaitojen yläpuolella karsintaviivan päällä. Haastajasarjan Valkeakoskella 2-2-tasapelillä aloittanut Ilves on ainoa joukkue, jonka maaliin KTP ei ole onnistunut tällä liigakaudella palloa saamaan.

Tampereella huhtikuun lopussa Ilves löi KTP:n Santeri Haaralan maalilla 1-0 ja heinäkuun alussa Kotkassa ei maaleja nähty.

KTP lähtee otteluun karsijan paikalta ja haasteet loppukauteen ivat kovat.

- Luottakaa meihin. Annamme kaikkemme, että säilymme Veikkausliigassa, hyvään maalivireeseen viime otteluissa päässyt KTP-kärki Mika sanoo.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Nykänen Sami
AET 2: Honkanen Jukka
4.ET: Rantakaulio Remi

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

KTP - Ilves Arto Tolsa Areenalla perjantaina 22.9. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, KTP:n verkkosivut