AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Honka
4-3-3

30

(1-0)

Yleisöä 1905

FC Inter
3-5-2
vko.42 // 20.10.2023

Ennakko: FC Honka-FC Inter

Ennakko: FC Honka-FC Inter

Kuva: Juhani Järvenpää

FC Honka pelaa Mestaruussarjan viimeisen ottelunsa ennen eurolopputurnausta lauantaina, kun vastassa Tapiolan urheilupuistossa on FC Inter.

Honka tulee sijoittumaan tällä kaudella viidenneksi tai kuudenneksi. Lauantain ottelussa panoksena on juuri tuo sijoitus ja sitä kautta kotietu eurolopputurnauksen ensimmäiseen otteluun, jossa Honka ja Inter kohtaavat uudelleen. Mikäli Honka voittaa lauantaina tai ottelu päättyy tasan, on Honka viides ja sitä kautta kotijoukkue eurolopputurnauksen avausottelussa. Jos Inter on lauantaina vahvempi, avataan eurolopputurnaus joukkueiden välillä Turussa.

Runkosarjan kohtaamisista kumpikin joukkueista voitti oman kotipelinsä, joten tuolle kaavalle mennään turkulaissuunnitelmissa lyömään väliaikaisesti stoppi. Interin Noah Nurmi povaa taistelua isolla T:llä.

– Varmaan aika tiukkaa. Yleensä nurmet ovat tähän aikaan suhteellisen heikossa kunnossa Suomessa, toki en ole nähnyt Espoon nurmea. Todennäköisesti voi olla aika tiukkaa vääntöä, Nurmi puntaroi.

– Lähdetään hakemaan voittoa, että saadaan se yksi extra kotipeli tänne Veritas Stadionille. Se on oikeastaan ainoa tavoite, voitto kiikarissa, hän jatkaa.

Kotipeli seuraavaan matsiin todellakin toimii hyvänä porkkanana.

– Täällä on ollut niin hyvä fiilis koko kauden ajan, että kyllä se olisi iso buusti joukkueelle, että saataisiin olla täällä kotiyleisön edessä. Joten edessä on tärkeä, tärkeä peli.

Hongalla on ollut viime ajat vaikeaa. Suomen Cupin finaali mukaan lukien se on hävinnyt viimeiset neljä otteluaan, voitettuaan sitä ennen kuusi ottelua perätysten. Lauantain vierasjoukkueella Interillä on myös ollut suht vaikeaa tuloksellisesti. Viimeisestä viidestä ottelustaan se on voittanut yhden, pelannut yhden tasan ja hävinnyt kolme.

– Olemme tietenkin pettyneitä viime pelien tuloksiin. Mutta se on osa tätä lajia, meidän pitää päästä niistä yli ja jatkaa positiivisella energialla. Jokaisen pelaajan täytyy parantaa ja käyttää harjoitukset ollakseen mahdollisimman valmiina otteluun. Kurinalaisuus ja aktiivisuus joka tilanteessa ovat olleet tärkeitä pointteja viime päivinä, Hongan keskikenttämies Johannes Wurtz toteaa.

– Meidän tilanteessamme vain seuraavalla pelillä on merkitystä. Kaikki haluavat näyttää siinä ja voittaa ottelun. Sen jälkeen kaikki on mahdollista, hän jatkaa.

Edellisestä pelistä on vierähtänyt maajoukkuetauon myötä tovi. Nurmi kertoo, että homma ei ole mennyt laakereilla makailuksi.

– Treenatessa vietettiin tauko. Meillä oli neljä päivää vapaata, mutta siinäkin oli ihan tiukat omatoimiset suoritettavana.

Nurmelle kausi 2023 on ollut neljästä tähänastisesta Inter-kaudesta vaikein.

– Ei ole ollut kauhean hyvä. Peliaika jäänyt vähän kortille ja oli loukkaantumista siinä kesällä, taitavapotkuinen pelimies harmittelee.

Lauantain ottelusta kummaltakin joukkueelta on sivussa yksi pelaaja pelikiellon vuoksi. Hongalta Kevin Jansen ja Interiltä Juuso Hämäläinen.

Pelipaita päällä saapuvan Honka-juniorin kanssa pääsee yksi aikuinen maksutta lauantain otteluun. Päätykatsomot on varattu junioreille ja heidän vanhemmilleen. Ottelussa Honka myös muistaa tähän kauteen uransa päättävää kapteeniaan ja monivuotista luottopelaajaa Henri Aaltoa.

Erotuomari Simani Peiman
AET 1 Leppänen Veli-Matti
AET 2 Mynttinen Simo
4.ET Kolehmainen Antti

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko lauantain kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

FC Honka - FC Inter Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 21.10. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, FC Interin verkkosivut