AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
SJK
3-5-2

02

(0-1)

Yleisöä 4162

VPS
3-5-2
vko.42 // 20.10.2023

Ennakko: SJK-VPS

Ennakko: SJK-VPS

Kuva: Mika Alavesa / SJK

Pohjanmaan derby päättää Veikkausliigan Mestaruussarjan VPS:n ja SJK:n osalta joukkueitten kohdatessa lauantaina OmaSp Stadionilla.

Veikkausliigan Mestaruussarjan viimeisen kierroksen ottelun lähtökohdat ovat SJK:lle ja Vepsulle suhteellisen paineettomat. Molemmat joukkueet ovat varmistaneet jo sijoittumisensa sarjataulukossa VPS:n seisoen kolmantena ja SJK sijaa alempana. Taistelu Pohjanmaan herruudesta on kuitenkin aina latautunut ottelutapahtuma, joka jokaisen on koettava.

VPS:n valmentaja Henri Sillanpää odottaa joukkueensa kanssa innolla lauantain kohtaamista. Sillanpään mukaan Raidalla on takanaan laadukas treeniviikko, jonka myötä joukkue lähtee itsevarmana taistelemaan Pohjanmaan herruudesta.

- Viikko on mennyt lauantain peliä odotellessa. Takana on pieni maajoukkuetauko, jonka aikana olemme valmistautuneet tulevaa peliä varten. Meillä on hyvä treeniviikko takana.

- Harjoituksemme ovat sujuneet hyvin. Viime viikko oli massiivinen. Varmistimme pronssimitalit HJK-kotivoiton kautta, ja pienesti jopa juhlistimme saavutustamme. Viime viikko meni palautuessa kaikesta huumasta, ja tämä viikko on mennyt valmistautuessa Mestaruussarjan viimeiseen huipennukseen.

VPS:lla on jo kuitenkin juhlat tiedossa kaudesta, sillä se juhlii torijuhlissa Vaasassa sunnuntaina pronssimitaliaan, jonka he saavat tämän lauantain ottelun jälkeen. SJK pyrkii tietenkin pilaamaan osaltaan juhlimista hieman ottamalla voiton nyt, ja ottamalla Eurolopputurnauksessa jaossa olevan viimeisen europaikan VPS:n nenän edestä.

– Me todellakin haluamme voittaa jälleen tämän derbyn. Se on aina tärkeä ottelu. Mutta samalla meidän tulee pitää mielessä mitä meillä on edessämme. Ja meillä on edessä keskiviikkona kaikkein tärkein ottelu Eurolopputurnauksessa AC Oulua vastaan, muistuttaa SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Gómezin mukaan SJK pitääkin keskiviikon ottelun jo mielessään ainakin kokoonpanoa pohdittaessa.

– Näinä parina viime viikkona olemme käyneet paljon asioita läpi valmennusryhmän kanssa. Haluamme saada jalkeille erittäin vahvan joukkueen lauantaina, mutta samalla me haluamme tehdä kaiken sen eteen, että joukkueemme on parhaimmillaan keskiviikkona. Kenties osa pelaajista, joita haluamme keskiviikkona mukaan, aloittaa tämän ottelun, ja osa lopettaa. Tämä on meidän toimintamallimme tässä ottelussa.

– Samalla tämä on ottelu, jossa saamme varmasti paljon tärkeää lisäinformaatiota, joka jää meille muistiin. Kenties ottelun lopun tapahtumat tulevat antamaan meille ekstramotivaatiota, jos parin viikon päästä kohtaamme heidät uudelleen. Ja silloin ne pelit ovat niitä, jotka merkitsevät enemmän. Tämä on ottelu, jota odotamme, mutta samalla tulevat päivät ovat kautemme tärkeimmät, Gómez paaluttaa.

Vaikkei panokset ole SJK-kohtaamisessa kovin suuret, Vepsullakin on silti halu näyttää osaamisensa Seinäjoella. Sillanpää kertoo, että Raidalla on edelleen haavoja joukkueiden viime kohtaamisesta Seinäjoella, ja toteaa joukkueen olevan valmis voittamaan tällä kertaa myös vieraskentällä.

- Lähdemme Seinäjoelle tietysti hyvillä fiiliksillä. Toivottavasti yleisöä on paljon paikalla, vaikka panokset eivät pelissä ole kovin suuret. Jos HJK-ottelu olisi päättynyt eri tavalla, SJK-pelissä olisi voinut olla todella kovat panokset.

- Ainahan kuitenkin SJK:ta vastaan meillä on halua näyttää, ja viime vierasottelustamme Seinäjoella on vieläkin jäänyt vähän hampaankoloon. Pelasimme siellä yhden kauden parhaimmista peleistämme, mutta suorituksestamme ei jäänyt mitään käteen. Haluamme voittaa myös OmaSp:lla ja totta kai on mukavampi juhlistaa mitaleita, kun olemme pelanneet hyvän pelin. Se antaa myös itseluottamusta tuleviin eurofinaaleihin, Sillanpää toteaa.

Erotuomari Munukka Antti
AET 1 Nykänen Sami
AET 2 Aravirta Jan-Peter
4.ET Sugulle Abdirahman

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko lauantain kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

SJK - VPS OmaSp Stadionilla lauantaina 21.10. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, VPS:n verkkosivut