AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-3-3

31

(2-1)

Yleisöä 1920

FC Honka
4-3-3
vko.40 // 7.10.2023

Ennakko: KuPS-FC Honka

Ennakko: KuPS-FC Honka

Kuva: KuPS Oy / Sanni Miettinen

Veikkausliigan Mestaruussarja lähenee loppuaan ja Kuopion Palloseura pelaa kauden viimeisen kotipelinsä sunnuntaina, kun vastustajaksi Väre Areenalle saapuu FC Honka.

Veikkausliigan pelikausi 2023 vetää viimeisiä henkäyksiään ja ratkaisun hetket ovat käsillä. Helsingin Jalkapalloklubi johtaa sarjaa – ja on vahvasti etenemässä kohti mestaruutta. KuPS kuitenkin huohottaa edelleen helsinkiläisten niskaan ja eroa sarjakärkeen on kuusi pistettä, kun kierroksia on jäljellä kaksi.

Lähtökohtaisesti KuPSilta vaaditaan joka tapauksessa voittoa kauden kotipäätöksestään, sillä Kanarialinnut tarvitsevat kolme pistettä varmistaakseen hopeisen mitalin. Tällä hetkellä kolmantena oleva VPS on kuopiolaisia neljä pistettä perässä. Vaikka kuopiolaisten unelma mestaruudesta elää, niin hopean tuomaa varmaa europaikkaa ei tässä kohti kannata unohtaa.

Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara suhtautuu huomiseen otteluun ja sarjatilanteeseen optimistisen realistisesti.

- Ero HJK:hon on todennäköisesti liian iso kiinni kurottavaksi, mutta me päätimme, että niin kauan kuin on mahdollisuus, pistämme kaiken likoon. Olisi hienoa laittaa painetta HJK:lle, mutta silloin kaiken tulisi mennä täysin nappiin. Jos saamme aikaisen maalin, kaikki on mahdollista, tiivistää "Honsu" tilannetta.

Hongan vire otteluun lähtiessä ei ole paras mahdollinen, sillä se on kärsinyt tappion kolmessa viime ottelussaan, mukaan lukien Suomen Cupin finaali Ilvestä vastaan.

– Ei ollut helppoa sietää tappiota, mutta istuimme alas joukkueena ja keskustelimme kaikesta päästäksemme pois pettymyksestä. Olemme hyvin valmistautuneita otteluun ja tulemme antamaan kaikkemme tuodaksemme voiton Espooseen, keskikentän Florian Krebs sanoo.

Hongalla on vielä kuitenkin suuret panokset kauden viimeisissä otteluissa. Europaikan voi nimittäin saavuttaa myös eurolopputurnauksen kautta.

jHonkavaarakin tiedostaa, että vierasjoukkueellakaan ei ole viime peleissä tullut toivottuja tuloksia. Honkavaara kuitenkin samaan aikaan tiedostaa, että tappioiden jälkeen Honka tulee otteluun sisuuntuneena.

- Hongalla on takanaan pettymys cup-finaalista ja pari huonoa tulosta Veikkausliigasta, joten uskon, että vastassa on sisuuntunut joukkue. Joukkue on pallollisena vahva ja etenee nopeasti erityisesti laidoilta, tiivistää Honkavaara.

Hongan ja KuPS:n kohtaamiset ovat tällä kaudella olleet erittäin tasaisia. Honka haki Kuopiosta huhtikuussa 1-0 voiton Otso Koskisen maalilla, KuPS teki saman tempun toukokuussa Tapiolassa.

– Ottelut KuPS:aa vastaan ovat aina olleet mehukkaita ja näin uskon tapahtuvan myös tällä kertaa. Olemme parantaneet paljon viikon aikana ja laitamme nyt täyden keskittymisemme kauden viimeisiin otteluihin. Se alkaa sunnuntaina, Krebs summaa.

Ottelu on Veikkausliigakauden viimeinen Väre Areenalla ja Honsu haluaakin kiittää kuopiolaisyleisöä koko kauden kestäneestä huikeasta kannatuksesta.

- Väre Areenalla on ollut tällä kaudella hyvä tunnelma, ja kannattajat ovat olleet hienosti tukenamme, joten olisi hienoa, että saisimme vielä kerran täyden tuen kuopiolaisyleisöltä. Yhdessä pystymme tekemään ihmeen, kiittelee Honsu kuopiolaisyleisöä.

Erotuomari Hämäläinen Oskari
AET 1 Aravirta Jan-Peter
AET 2 Leppänen Veli-Matti
4.ET Haapakoski Miikka

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

KuPS - FC Honka Väre Areenalla sunnuntaina 8.10. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, FC Hongan verkkosivut