AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
3-4-3

12

(0-1)

Yleisöä 2540

SJK
3-5-2
#24 Gasc #29 Streng
vko.40 // 6.10.2023

Ennakko: FC Inter-SJK

Ennakko: FC Inter-SJK

Kuva: Tara Jaakkola

Eurolopputurnaus lähestyy, mutta sitä ennen FC Interillä on jäljellä vielä kaksi mestaruussarjan ottelua. Näistä ensimmäinen pelataan lauantaina Turussa, kun Inter kohtaa Veritas Stadionilla SJK:n.

Pohjanmaalaispoppoo on turkulaisia sarjataulukossa neljä pistettä edellä. Voitolla Inter kampeaisi täten pisteen päähän ennen mestaruussarjan päätöskierrosta. Helppo päiväpuhde ei ole kuitenkaan luvassa, sillä SJK hakee edelleen Veikkausliigan pronssimitalia. Se mielessä lauantain ottelussa SJK hakee vain voittoa, jolla se pitää myös mitalihaaveet elossa, ja onnistuisi lyömään kovat paineet sunnuntaina oman ottelunsa pelaavalla VPS:lle, joka löytyy sarjataulukosta pykälän edellä.

– Tämä on ottelu, jossa meidän pitää laittaa kaikki peliin, kuten olemme tehneet myös kahdessa edellisessä ottelussamme, ja olemme esiintyneet niissä hyvin. Nyt meidän pitää kuitenkin voittaa, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

– Olemme nyt siinä tilanteessa, että ilkeä puolemme on esillä, se on erittäin kilpailunhaluinen ja kamppaileva puolemme, ja olemme siinä hyviä. Nyt haemme vain voittoa.

Seinäjokiset voittivat runkosarjassa molemmat joukkueiden väliset keskinäiset kohtaamiset maalilla. SJK:n vahva alkukausi on tällä hetkellä kaukainen muisto, kun joukkue on tippunut mestaruustaistelusta heikon syysvireen myötä. Edelliset kymmenen ottelua ovat tuoneet vain seitsemän sarjapistettä. Kolme mestaruussarjan ottelua ovat tuoneet yhden tasapelin. Interin mestaruussarja on tähän mennessä ollut vastaavanlainen, mutta sentään runkosarjan lopussa Jarkko Wissin ryhmä napsi hyviä voittoja.

Taikuripelaaja Petteri Forsell pääsi ääneen ennen lauantain koitosta.

– Meillä on ollut hyvä meininki ja tämän joukkueen kanssa on ollut kiva taistella. Siitä meillä ei ole jäänyt lyhyeksi oikeastaan missään pelissä. Pienet yksityiskohdat pitää saada kuntoon.

– Meillä on hyvä treeniviikko takana. Ollut hyvä vauhti ja pari kovaakin treeniä. Rutiinit ovat toimineet ja vielä katsotaan vastustaja läpi, niin uskon valmistautumisen olevan riittävä, Forsell puntaroi.

Hänen kertomansa mukaan Interillä on selvä taistelusuunnitelma jäljellä oleviin matseihin.

– Tehdä sovittuja asioita, pelata hyvin ja valmistautua siihen, että alamme taistelemaan viimeisestä europaikasta. Siihen auttaa se, että voitamme pelin.

Gómez muistuttaa kolmannen sijan tarjoavan myös parhaat mahdolliset lähtökohdat Eurolopputurnaukseen.

– Tiedämme hyvin, että pronssimitali on otettavissa, ja sen lisäksi kolmannelta sijalta pääsee suoraan Eurolopputurnauksen finaalin, sekä sitä kautta Eurooppaan. Se on meidän toinen tavoitteemme loppukaudelle.

– Joten erittäin tärkeä peli tulossa, ja olemme siihen täysin valmiita. Peli, jota lähdemme vain voittamaan, paaluttaa Gómez.

SJK piti hyvin sujuneen KuPS-pelin jälkeen vapaata, mutta on valmistautunut lauantain otteluun hyvässä iskussa. Lauantaille saadaan takaisin pelikieltonsa kärsineet Jake Dunwoody ja Ville Tikkanen, eikä tällä hetkellä isompia loukkaantumisia ole. Sivussa pidempään ollut Matias Vainionpääkin on jo päässyt harjoituksiin mukaan. SJK Akatemian riveistä on ollut myös mukana pelaajia, ja joukkuetta Turkuun päästään valitsemaan parhaasta mahdollisesta ryhmästä.

Erotuomari Hyytiä Joni
AET 1 Mantere Juuso
AET 2 Hyöty Eerik
4.ET Viljanen Petri

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

FC Inter - SJK Veritas Stadionilla lauantaina 7.10. kello 15.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, SJK:n verkkosivut