AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
3-5-2

11

(0-0)

Yleisöä 4002

FC Inter
4-4-2
vko.39 // 28.9.2023

Ennakko: VPS-FC Inter

Ennakko: VPS-FC Inter

Kuva: APOLLO PHOTO

Vepsulla on jälleen mahdollisuus kirjoittaa uusiksi historiaa, kun Raita pelaa ensimmäisen kotiottelunsa Veikkausliigan Mestaruussarjassa perjantaina FC Interin saapuessa Vaasaan.

Vepsun ennennäkemätön vire jatkuu Veikkausliigan Mestaruussarjan kolmannelle kierrokselle. Viime pelissään Raita onnistui nollaamaan kotijoukkue FC Hongan suvereenilla esityksellä lukemin 0-3, ja täten kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen Vepsulla on Mestaruussarjasta saldona kaksi voittoa. Honka-vierasvoiton myötä täyteen tuli myös 12 ottelun mittainen voittoputki, joka on kaikkien aikojen ennätystä sivuava putki. Ennätyksen täydelliseen ohittamiseen on matkaa enää yksi voitto.

VPS:n valmentaja Henri Sillanpää kertoi joukkueen onnistuneen loistavasti Honka-ottelun pelisuunnitelman kurinalaisessa toteuttamisessa.

- Ottelusuunnitelmamme meni juuri niin, miten halusimme sen menevän. Pelaajat toteuttivat suunnitelmaa kurinalaisesti ja olimme koko ajan aktiivisia puolustavassa pelaamisessa sekä pallollisessa pelaamisessa. Olimme jälleen todella aggressiivisia puolustamisessa, mikä oli hyvä ja tärkeä juttu. Honka on loistava joukkue pallollisessa pelaamisessa, ja pystyimme pitämän heidät aika hyvin vaarallisimmilta paikoilta pois.

Vaasalaisten voittoputki on peruja niiltä ajoilta kesältä, kun se kohtasi Interin kahdesti tuolloin lyhyen ajan sisään. Jussi Nuorelan ryhmä päihitti turkulaiset kummassakin keskinäisessä kohtaamisessa, joten jonkinlaista revanssihenkeä löytynee Inter-miehistöstä.

Mikäli Interillä nouseminen paremmille sijoille on vielä tavoitteena, niin tulosta olisi tultava. Kolmantena oleva Vepsu on Interiä kahdeksan pistettä edellä ja SJK ja FC Honka kumpainenkin neljä pistettä.

Interin vasemmalla laidalla tällä kaudella viilettänyt Dimitri Legbo ennakoi haastavaa ottelua.

– He ovat vaikea vastustaja, koska heiltä löytyy atleettisia ja isoja kavereita sekä hyökkäyksestä että puolustuksesta. Tämän myötä he ovat todella vahvoja erikoistilanteissa, puolustaja puntaroi.

Hän on ihaillut, kuinka VPS on kasannut rivinsä vaikean kevään jälkeen.

– Heillä oli sarjassa todella huono alku, mutta he keräsivät itsensä ja ovat esiintyneet loistavasti. Tuollainen ryhtiliike on hyvän joukkueen merkki, Legbo pohtii.

– Vierasottelut eivät ole koskaan helppoja. Olemme kuitenkin hyvä joukkue ja jos pelaamme omaa peliämme, uskon että voimme napata kolme pistettä.

Interin aloitus Mestaruussarjassa on ollut haastava. Kahden kierroksen jälkeen turkulaiset hakevat sarjassa yhä ensimmäistä voittoaan sekä jopa ensimmäistä maaliaan. Sillanpää kertoo kuitenkin Interin olevan erittäin vaarallinen vastustaja, jota vastaan on onnistuttava hyvin.

- FC Inter on hyvä pallollisessa pelaamisessa, sekä hyvin vaarallinen joukkue. Vastahyökkäyksistä joukkue pääsee isoihin tiloihin hyökkäämään. He tulevat myös suoraviivaisemmin ylös, ja heillä on omanlainen rakenteessa. On tärkeää huomioida, kuinka voitamme ykköspallot pelissä, ja jos emme niitä voita, niin on mietittävä, miten toimimme sen jälkeen. Meidän on pystyttävä hyvään suoritukseen.

- Tiukka peli tulossa. Maalit muuttavat otteluita, ja lukuisissa otteluissa olemme saaneet hyvän alun tekemällä pelin ensimmäisen maalin. Perjantaina meidän on oltava kärsivällisiä ja toteutettava omaa pelisuunnitelmaamme laadukkaasti.

Erotuomari: Hämäläinen Oskari
AET 1: Nykänen Sami
AET 2: Hyöty Eerik
4.ET: Kuloaro Robin

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

VPS - FC Inter Lemonsoft Stadionilla perjantaina 29.9. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: VPS:n verkkosivut, FC Interin verkkosivut