AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
3-4-3

30

(1-0)

Yleisöä 4235

FC Honka
4-4-2
vko.39 // 26.9.2023

Ennakko: HJK-FC Honka

Ennakko: HJK-FC Honka

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigakauden loppu lähestyy kovaa vauhtia. Keskiviikkona on luvassa kauden kolmanneksi viimeinen liigakamppailu, kun HJK isännöi FC Honkaa Metroderbyssä.

Sarjatilanne on edennyt siihen pisteeseen, että Klubi voisi teoriassa varmistaa mestaruuden jo tulevalla kierroksella: HJK johtaa toisella sijalla olevaa KuPS:aa neljällä pisteellä, joten jos Klubi voittaisi keskiviikkona ja KuPS häviäisi sunnuntaina, piste-ero venyisi jo tavoittamattomaan seitsemään pisteeseen ennen kahta viimeistä kierrosta.

Klubin pistetahti on viime viikkoina ollut hurja. Toni Korkeakunnaksen alaisuudessa pelatuista kahdeksasta liigaottelusta on seitsemän voiton ja yhden tasapelin myötä kasassa peräti 22 pistettä. Viimeksi joukkue osoitti venymiskykynsä sunnuntaina, kun Hassane Bandé laukoi voittomaalin SJK-vierasottelussa lisäajan toisella minuutilla.

– Meillä on tuloksellisesti hyvä voitto alla – vieraspelit ovat aina vaikeita. Hyökkäsimme kyllä ihan hyvin ja saimme luotua tilanteenvaihdoista hyviä maalipaikkoja, joista olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja. Sen sijaan puolustuspelaaminen jätti parannettavaa oikeastaan lähes kaikilla osa-alueilla. Keskikorkea blokki oli ainoa, joka vähän toimi, mutta emme saaneet esimerkiksi korkeaa prässiä oikein toimimaan, ja lisäksi olimme omassa boksissakin vähän huolimattomia. Olemme päästäneet yhteensä viisi maalia kahdessa edellisessä ottelussa, mikä on liikaa, Korkeakunnas sanoo.

Maalinteko on Klubilta toisaalta viime aikoina sujunut. Joukkue on iskenyt edellisten kuuden Veikkausliigaottelun aikana peräti 17 maalia.

– Olemme tehneet riittävät sotasuunnitelmat siihen, että pystymme taas viihdyttämään kotiyleisöä. Verkkoahan me olemme heilutelleet ihan kivasti näissä Veikkausliiga-otteluissa, kun olemme meidän [valmennustiimin] aikanamme viimeistelleet 2,5 maalin keskiarvolla. Toivottavasti pystymme pyöristämään luvun vielä ylöspäin. Meillä on kaikki edellytykset pelata hyvä kotiottelu ja jatkaa voittojen tiellä, toteaa Korkeakunnas.

Honka ja HJK ovat kohdanneet tällä kaudella kilpailullisissa peleissä jo peräti neljästi. HJK voitti Liigacupissa selvästi 4-0, mutta sen jälkeen ottelut ovat olleet tasaisempia. Veikkausliigakauden avaus päätyi helsinkiläisille 2-0, mutta Suomen Cupissa Honka nappasi jatkopaikan rankkareilla 1-1 päättyneen varsinaisen peliajan jälkeen. Tapiolan urheilupuistossa pelatussa Veikkausliigaottelussa päädyttiin tasatulokseen 1-1.

– Odotettavissa on kahden joukkueen välinen kamppailu, jonka molemmat todella haluavat voittaa. He haluavat varmistaa mestaruuden mahdollisimman pian ja me haluamme nousta pronssisijalle kauden päättyessä. Molemmat tarvitsemme täyttä pistepottia. Meidän täytyy pelata keskiviikkona omaa peliämme, viime ottelussa lähdimme hieman VPS:n peliin mukaan, se ei ole oma juttumme. Kun pelaamme omaa peliämme, saamme sitä kautta tuloksen kovalla työnteolla joukkueena, Hongan keskikenttämies Kevin Jansen ennakoi.

Jansen oli viikonlopun VPS-ottelussa ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa pitkään aikaan. Hän palasi Veikkausliigakentille loukkaantumisen jälkeen jo edeltävässä SJK-ottelussa, mutta kyseessä oli ensimmäinen avauskokoonpanopaikka paluun jälkeen.

– Tuntuu hyvältä olla takaisin, loukkaantuminen oli aika pitkä. Olen iloinen, että voin olla taas kentällä ja auttaa joukkuetta. On inhottavaa katsoa pelejä katsomosta, Jansen toteaa.

Pronssimitaleista taisteleva FC Honka on pelannut tasaisen kauden. Espoolaiset olivat venyttäneet voittoputkensa Veikkausliigassa jo viiden ottelun mittaiseksi, mutta 12 ottelun voittoputkessa porskuttava VPS kävi katkaisemassa sen edellisen kierroksen 3–0-vierasvoiton myötä. Lisäksi Vesa Vasaran valmentama ryhmä on edennyt Suomen Cupin finaaliin, joka pelataan tulevana viikonloppuna.

– Meillä on vastassamme pallonhallinnan haluava joukkue. Olemme analysoineet ja purkaneet Hongan pelaamista, ja meillä on selkeä ottelusuunnitelma niin hyökkäyksen kuin puolustuspelinkin vaiheisiin. Olemme käyneet ideoita läpi ja miettineet, mistä ne tilat tätä vastustajaa vastaan löytyvät, Korkeakunnas miettii.

HJK:lta Atom otti viime ottelussa kauden neljännen keltaisen korttinsa, joten japanilainen on huomenna pelikiellossa. Myös Honka joutuu tulemaan toimeen ilman yhtä kokenutta keskikenttäpelaajaansa, kun Roman Eremenko on Atomin tavoin pelikiellossa.

Erotuomari: Al-Emara Mohammad
AET 1: Valjakka Turkka
AET 2: Mantere Juuso
4.ET: Simani Peiman

HJK - FC Honka Bolt Arenalla keskiviikkona 27.9. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, FC Hongan verkkosivut