AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Inter
4-4-2

21

(1-1)

Yleisöä 2633

AC Oulu
4-4-2
vko.35 // 2.9.2023

Ennakko: FC Inter-AC Oulu

Ennakko: FC Inter-AC Oulu

Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan runkosarjan yhtenäinen viimeinen kierros pelataan sunnuntaina. FC Inter kohtaa omassa päätöspelissään AC Oulun.

Luvassa lienee spektaakkeli, sillä joukkueet ovat sarjataulukossa tasapisteissä ja peräkkäisillä sijoilla. Inter on paremman maalieron turvin kuudentena ja Oulu on seitsemäntenä. Kuudes sija vie sunnuntain jälkeen Mestaruussarjaan, joten siinä on tavoite, johon tähdätä.

Jarkko Wissin sinimusta ryhmä tulee otteluun kahden ottelun voittoputkessa. Oululaisten tulostrendi on puolestaan ollut viime aikoina laskeva. Viimeisestä neljästä ottelusta joukkue on kerännyt vain yhden tasapelipisteen. Sunnuntain taistoa ennakoi Interin puolustuksen tukipilari Juuso Hämäläinen. Hän on jälleen selättänyt kesän aikana olleet vaivat ja pelasi täydet 90 minuuttia edellisissä voitokkaissa Lahti-otteluissa.

– On tuntunut hyvältä. On aina kiva pelata ja kiva voittaa. Kyllä tässä silti aina jenginä voitetaan ja jenginä hävitään.

– Totta kai jokaista peliä lähdetään voittamaan. Ei siinä sen ihmeellisempiä tarvitse. On se nyt kivempi mennä Mestaruussarjaan ja pelata kovempia jengejä vastaan. Jos sinne pääsee, niin olisi edes pieni sauma taistella mitaleistakin, Hämäläinen muistuttaa.

Interin hyvä vire tiedostetaan myös Laivastonsinisten leirissä. Päävalmentajan tehtäviin reilu viikko sitten tarttunut kokenut Rauno Ojanen tietää hyvin vastustajan vahvuudet.

- FC Inter on hyvässä iskussa, voittoputkessa ja pikku flow päällä. Joukkue on pystynyt kierrättämään pelaajia otteluruuhkassa. FC Lahtea vastaan turkulaiset pystyivät vaihtamaan kuusi avauksen pelaajaa eikä esitys ainakaan heikentynyt.

- Inter vaihtaa formaatiotaan sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan hyvin jouhevasti pelien välillä ja myös pelien sisällä. Kesän siirtoikkunassa joukkue sai todella hyvän, liikkuvan ja ison hyökkääjän, jonka ansiosta pelitavan muutokset onnistuvat entistäkin helpommin. Sinimustat ovat pelanneet viime pelit kahdella selkeällä hyökkääjällä, rotatoinut paljon keskikentällä ja alakerrassa. Avatessa muoto on ollut 3-1-3-3 eri variaatioin, puolustussuuntaan joko 4-4-2 tai 5-3-2. Joukkueessa on lisäksi paljon hyviä yksilöitä, jotka pelaavat joukkueelle. Monen pelaajan kehityskäyrä osoittaa vahvasti ylöspäin, Ojanen ruotii sunnuntain vastustajaa.

Tasapelilliä Inter on kuuden joukossa. Vaikuttaako se jotenkin pelaajan ajatusmaailmaan ennen peliä?

– Ei ainakaan pitäisi. Kyllä me kotona halutaan aina voittaa pelit, Hämäläinen sanoo.

Joukkueen kapteenistoon kuuluva toppari puntaroi, mikä ottelun lopputuloksen lopulta määrittää.

– Ne pienet marginaalit niin kuin aina. Toivottavasti saataisiin pidettyä nollat omissa. Se olisi ainakin kiva lisä, Hämäläinen päättää.

Inter pääsee muutaman ottelun tauon jälkeen pelaamaan ilman pelikieltojen rajoituksia. Oululta puuttuvat kokoonpanosta sen sijaan pelikieltojen vuoksi Luquinhas sekä 11 liigamaalin Ashley Coffey.

Erotuomari: Nevalainen Ville
AET 1: Koskinen Samu
AET 2: Lemettinen Jouni
4.ET: Hyytiä Joni

Katso myös VeikkausTV Studion ennakko viikonlopun kierroksesta:


(toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa)

FC Inter - AC Oulu Veritas Stadionilla sunnuntaina 3.9. kello 16.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, AC Oulun verkkosivut