AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KTP
3-4-3

12

(0-1)

Yleisöä 3332

FC Haka
4-3-3
vko.33 // 20.8.2023

Ennakko: KTP-FC Haka

Ennakko: KTP-FC Haka

Kuva: Jussi Rämä

Tämän kauden Veikkausliigan hämmästyttävimmän kotisaldon (1-8-0) omaava Valkeakosken Haka saapuu KTP:n vieraaksi Arto Tolsa -areenalla maanantaina pelattavaan otteluun, josta ei panosta puutu.

Ainoastaan KTP:n (4-2) tällä kaudella Tehtaan kentällä voittamaan pystynyt Haka on siis ollut lyömätön perinteisellä kotiviheriöllään, mutta vieraissa ei ole kulkenut, sillä se on hävinnyt 10 matkapelistään kahdeksan (2-0-8).

Mikäli vihreävalkoiset pystyvät kukistamaan vieraansa toivottavasti täpötäyden kotikatsomon edessä, on nousijajoukkueen päätavoite eli sarjapaikan uusiminen entistäkin lähempänä, sillä jumbona lojuva IFK Mariehamn hävisi perjantaina FC Hongalle, joten KTP:n etäisyys putoamispeikkoon on edelleen viisi pistettä.

Osoituksena iskukyvystään KTP kävi tiistaina hiljentämässä SJK:n kotiyleisön maukkaalla 3-2-voitolla.

- Pystyimme ottamaan selkeästi askeleita eteen päin edellisestä pelistä, mutta emme saa päästää enää jatkossa maalia niin aikaisessa vaiheessa, vaikka se olikin hienosti tehty maali, tehot 1+1 SJK:ta vastaan kirjannut Willian Pozo sanoi.

- Osoitimme henkistä voimaamme, kun nousimme kahdesti tappioasemasta. Liikutimme palloa mallikkaasti pitkin kenttää, syöttelimme hyvin ja pääsimme tilanteisiin.

Kuubalaishyökkääjä lähtee samaan putkeen hakemaan täyttä pistepottia myös maanantain ottelusta.

- Tavoitteena on voittaa Hakakin. Haluan tehdä taas maalin tai antaa maalisyötön näin tärkeässä pelissä.

Valkopaidat matkustavat Kotkaan mielenkiintoisista lähtökohdista, sillä joukkueessa on tapahtunut kesän siirtoikkunassa liikennettä molempiin suuntiin. Elias Mastokangas ja Maissa Fall ovat molemmat jo osoittaneet arvonsa kahdessa aiemmassa ottelussa, joista Haka nappasi yhteensä neljä pistettä. Tällä viikolla joukkueeseen on lisäksi liittynyt toppari Haik Moussakhanian, sekä keskikenttämies Eemeli Mäkelä, joista ainakin ensimmäisen voisi olettaa olevan jo maanantaina kokoonpanossa.

Tosin Janne-Pekka Laineen loukkaantuminen saattaa avata myös Mäkelälle paikan kokoonpanosta. Laineen lisäksi Hakalta ovat sivussa loukkaantumisista johtuen Juan Lescano ja Henri Malundama.

Kotijoukkue KTP haki viime tiistaina kovan voiton Seinäjoelta, kun se voitti SJK:n viime hetken maalilla 2-3. Aiemmin kotkalaisten otteet ovat ailahdelleet paljonkin, joten jää nähtäväksi, onko joukkue saanut pelinsä lentoon vai oliko kyseessä vain yksittäinen onnistuminen. KTP on kuitenkin Hakaa kolme pistettä edellä sarjataulukossa, joten äärimmäisen tärkeät pisteet eivät ainakaan tule helpolla.

– Kotka ei ole missään nimessä helppo paikka pelata! Samassa tilanteessa ollaan heidän kanssaan ja he ovat myös esittäneet ailahtelevaisia otteita, joten ei tiedä yhtään mitä maanantaina on vastassa, FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainio ennakoi koskilaisten sivuilla.

– Nyt on kolme peliä jäljellä sarjaa ennen kuin jatkopelit alkaa ja halutaan tietysti mahdollisimman hyvät lähtökohdat sinne. Kotkalla on varmasti samat ajatukset.

– Meillä on yli viikon huili ja valmistautuminen takana, joten ollaan hyvin ehditty käydä meidän asioita läpi. Ollaan ehdottomasti valmiita maanantaina!

Erotuomari Antamo Dennis
AET 1 Honkanen Jukka
AET 2 Jantunen Olli
4.ET Veini Turo

KTP - FC Haka Arto Tolsa Areenalla maanantaina 21.8. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: KTP:n ja FC Hakan verkkosivut