AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
IFK Mariehamn
4-3-3

01

(0-1)

Yleisöä 1259

FC Honka
4-3-3
vko.33 // 17.8.2023

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Honka

Ennakko: IFK Mariehamn-FC Honka

Kuva: Juha Tamminen

Jälleen jaetaan molempien joukkueiden näkökulmasta hyvin tärkeitä pisteitä, kun Honka matkustaa Ahvenanmaalle perjantaina kohtaamaan IFK Mariehamnin.

Honka otti viime kierroksella tärkeät kolme pistettä, kun se kaatoi FC Interin kotonaan Tapiolan urheilupuistossa 1-0, Johannes Wurtzin viimeistellessä voittomaalin. Voitolla Honka nousi Veikkausliigan sarjataulukossa kuudennelle sijalle, pisteen Interiä edelle ja saman verran VPS:n perään.

IFK Mariehamnilla on puolestaan alla tasapeli FC Hakan vieraana kahden tappion jälkeen. Pistetarve on kova ja kotikentällä Grönvitt lähtee hakemaan takuuvarmasti kolmea pistettä.

Maalitilinsä Honka-paidassa Inter-ottelussa avanneen Wurtzin lisäksi ensimmäiset minuuttinsa keltamustissa kirjautti hyökkääjä Michael López. 25-vuotias argentiinalainen pelasi 62 minuuttia.

– Olen iloinen, että pääsin pelaamaan ensimmäisen pelini Hongassa ja vieläkin onnellisempi siksi, että saimme tärkeän voiton. On aina hyvä olla vahva kotikentällään ja tämä joukkue on näyttänyt, että pystymme siihen kannattajiemme edessä. Haluan kiittää kannattajia siitä, että olen saanut heiltä paljon tukea. Toivon, että voimme jatkaa samaan tahtiin ja saavuttaa tavoitteemme kauden päätteeksi, López sanoo.

López saapui Honkaan muutama viikko sitten ja on jo kotiutunut hyvin.

– Tunnen oloni täällä oikein hyväksi. Nautin sekä harjoituksista, että päivittäisestä elämästä perheeni kanssa. Sopeudun koko ajan lisää ja voin todellakin sanoa, että olen onnellinen täällä, hän toteaa.

Hongan perjantain vastustaja IFK Mariehamn on tällä hetkellä Veikkausliigassa viimeisenä, mutta sarja on erittäin tasainen. Vain kahden pisteen päästä löytyvät Haka ja Ilves, eikä esimerkiksi kahdeksanteen sijaankaan ole kuin viisi pistettä matkaa. Isoja pisteitä on siis jaossa myös perjantain kotijoukkueelle.

Kotijoukkue ei pääse aivan parhaalla kokoonpanollaan otteluun.

- Aly Ndom ja Tuco ovat pelikiellossa. Michael Fonsell ja Daniel Enqvist ovat sivussa loukkaantumisten takia, Grönvittin päävalmentaja Daniel Norrmén kertoo.

Erotuomari: Reitala Oliver
AET 1: Leppänen Veli-Matti
AET 2: Mantere Juuso
4.ET: Manninen Joona


IFK Mariehamn - FC Honka Wiklöf Holding Arenalla perjantaina 18.8. kello 18.30. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: Nya Åland, FC Hongan verkkosivut