3-4-3
vko.33 // 15.8.2023

KTP haki arvokkaat pisteet Seinäjoelta (SJK-KTP 2-3)

Kuva: Mika Alavesa / SJK

SJK kärsi kolmannen peräkkäisen tappion Veikkausliigassa, kun seinäjokelaiset hävisivät tiistaina kotonaan OmaSp Stadionilla KTP:lle maalein 2-3.

SJK sai otteluun salama-alun, kun 1–0-maali syntyi jo ensimmäisellä peliminuutilla. Avaukseen noussut wingback Otto Kemppainen teki oikealla laidalla hienosti tilan itselleen ja lähetti matalan keskityksen maalille, jossa Diego Rojas jatkoi pelivälineen suoraan ykkösellä vieraiden maaliin.

Aikainen osuma muutti ainakin KTP:n ottelusuunnitelmaa. Joukkue joutui pelaamaan normaalia hyökkäävämmin, ja se siirsi hallinnan lievästi vieraille. KTP olikin tehdä tasoituksen nopeasti, kun Willis Furtado pääsi tälläämään vapaapotkusta noin 25 metristä ja lähetti pelivälineen SJK-maalin yli ylärimaa hipoen. Kerhon maalilla debytoinut 20-vuotias Miguel Rodriguez selvisi vielä säikähdyksellä.

KTP:n yritteliäisyys avasi SJK:lle tiloja hyökkäyksessä, ja hieman ennen kymmenettä minuuttia Rojas oli päästä iskemään illan toisensa. Murilo teki vahvan nousun vasemmalta laidalta ja pelasi pallon maalin eteen Rojasille, mutta chileläinen ei saanut kunnon osumaa, ja tilanne kuivui kasaan.

KTP:n avausjakson paras rynnistys loppui nopeasti, ja ote siirtyi pikkuhiljaa kotijoukkueelle, joka loi ensimmäisellä 45-minuuttisella useamman laatutontin. Nooa Laine sai pallon maaliin asti 23. minuutilla, kun nuori keskikenttämies laukoi pelivälineen boksin rajalta alakulmaan, mutta osuma hylättiin Jaime Morenon oltua paitsioasemassa.

SJK:n avausjakson viimeinen laatupaikka tuli Valentin Gascille, jonka laukaus ohitti KTP-vahti Matias Niemelän, mutta kotkalaispuolustus siivosi pallon viime hetkillä sivuun.

Kotijoukkue sai kylmän suihkun heti toisen jakson alussa, kun pieni lepsuilu puolustuksessa avasi tilan KTP:n Furtadolle, joka ei jättänyt käyttämättä tilaisuuttaan. Taitava pelimies tykitti pallon vasurilla tarkasti vasempaan yläkulmaan, ja Rodriguez joutui antautumaan ensimmäistä kertaa Veikkausliiga-nurmilla.

SJK ei kuitenkaan hätkähtänyt, vaan kuitti tuli paria minuuttia myöhemmin. Maalintekijänä toimi Laine, ja tällä kertaa hän sai pitää osumansa. Murilo pelasi kulman lyhyenä, ja Pyry Hannola siirsi pallon viisaasti viereensä Laineelle, jonka tarkka laukaus upposi Niemelän vartioiman maalin takakulmaan.

Kerhon epäonneksi KTP onnistui nousemaan takaisin rinnalle, ja tällä kertaa se ei päästänyt SJK:ta enää ohi. Juho Lehtiranta sai pallon vapaaseen tilaan SJK:n maalin eteen, ja nuorukainen iski varmoin ottein 2–2-rysän.

SJK:lla oli viimeisen puolen tunnin aikana useampi potentiaalinen paikka, mutta KTP kesti. Rojas sai parikin tonttia, Valentin Gasc yhden.

KTP:n Pozo-Venta hiljensi OmaSp Stadionin 92. minuutilla iskemällä illan viimeisen. SJK paineisti lopun hanakasti, mikä avasi kotkalaisille isoja tiloja, ja lopulta Kerhon rynnistys kostautui.KTP:lle 2–3.